Ο φετινός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Βουλκάνου

Ο φετινός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Βουλκάνου


Εορτάζει κι εφέτος η Αγία μας Εκκλησία καί τό ιστορικό Μοναστήρι του Βουλκάνου, την Μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Ο εφετινός εορτασμός έρχεται εν μέσω πανδημίας εξαιτίας του νέου Κορωνοϊού (covid-19), ο οποίος έπληξε ολόκληρο τον πλανήτη μας και συνεχίζει να απειλεί την υγεία όλων μας. Γι’ αυτό και ο εφετινός εορτασμός, λόγω των μέτρων που έλαβε η Πολιτεία για την αποφυγή της διασποράς του φονικού ιού, θα είναι διαφορετικός από κάθε προηγούμενο.

Χωρίς την καθιερωμένη πρωινή θεία Λειτουργία της παραμονής (14 Αυγούστου) και την ολονύκτιο Ιερά Αγρυπνία στην παλαιά Μονή του «Καθολικού» επί της Κορυφής και την μετά αυτήν λιτανείαν της καθόδου μέχρι την κάτω Νέαν Μονήν.

Κατά τα λοιπά, και κατόπιν της σχετικής εντολής εκ της Ιεράς Μητροπόλεως, θα πραγματοποιηθούν:
1. Την Παρασκευήν, 14 Αυγούστου 7-9.30 π.μ. ο Όρθρος της παραμονής και η θεία Λειτουργία.       

2. Την Παρασκευήν, 14 Αυγούστου, 7 μ.μ. θα τελεσθεί ο Εσπερινός της εορτής μετά αρτοκλασίας και Κηρύγματος από του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λεοντοπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Κυρίου Γαβριήλ, λόγω όμως του περιορισμένου αριθμούς εκκλησιαζομένων, που επιτρέπεται να παρευρίσκωνται εντός του Ναού, οι πιστοί θα προσκυνούν το Ιερόν Εικόνισμα της Κυρίας Θεοτόκου, το οποίον θα ευρίσκεται εις Προσκυνητάριον έξωθι του Ναού και θα συμπροσεύχωνται όλοι στον αύλειο χώρο της Μονής κρατώντας τις ανάλογες αποτάσεις, μετά χρήσεως της μάσκας.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ – ΣΥΣΤΑΣΙΣ: Οι Χριστιανοί μας οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν αρτοκλασία, παρακαλούνται να προετοιμάσουν και να προσφέρουν τους συνηθισμένους άρτους κομμένους και συσκευασμένους σε νάυλον ή χάρτινες συσκευασίες από τα σπίτια τους.

1. Το Σάββατον 15 Αυγούστου, κυρία ημέρα της εορτής, θα τελεσθούν ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κυρίου Χρυσοστόμου, και πάλιν όμως λόγω του περιορισμένου αριθμού εκκλησιαζομένων, που επιτρέπεται να παρευρίσκωνται εντός του Ναού, οι πιστοί θα προσκυνούν εκτός του Ναού και θα συμπροσεύχωνται στον αύλειο χώρο της Μονής.
2. Την Κυριακήν 16 Αυγούστου, 7 π.μ., ο όρθρος και η θεία Λειτουργία μετά το πέρας της οποίας θα τελεσθεί το Κτιτορικόν Μνημόσυνον.

Παρακαλούμε για τις αναγκαίες αυτές αλλαγές, να έχωμε την κατανόηση όλων των αδελφών χριστιανών.

Εκ της Ιεράς Μονής