Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΗΝ παρελθούσαν Κυριακήν συνήλθον εν Πύλω πάντες οι πρόεδροι των κοινοτήτων των τέως Δήμων Πυλίων και Μεθώνης, κατόπιν δε σχετικής ομιλίας του νομογεωπόνου Γαρδίκη, του προέδρου της Κοινότητος Πύλου Μισυρλή και του εκπροσώπου της Κοινότητος Μεθώνης Ι. Γρηγοριάδου, απεφασίσθη ομοφώνως η ίδρυσις ταμείου προνοίας ελαιοπαραγωγής Πύλου και Μεθώνης, ανέλαβον δε οι πρόεδροι των Κοινοτήτων να καλέσωσι τα κοινοτικά συμβούλια προς σύνταξιν των σχετικών πράξεων.

ΑΠΕΦΑΣΙΣΘΗ κατόπιν η ίδρυσις υδραυλικού ταμείου Γιαλόβης προς αποξήρανσιν χιλιάδων στρεμμάτων τα οποία αποδιδόμενα ούτω εις τους γεωργούς θα καταστούν πλουτοπαραγωγικαί πηγαί και θα παύση μαστίζουσα τους κατοίκους η ελονοσία. Είτα απεφασίσθη η σύνταξις του οργανισμού του ταμείου τούτου, ην ανέλαβεν ο νομογεωπόνος.

ΑΠΕΦΑΣΙΣΘΗ επίσης όπως οι πρόεδροι των κοινοτήτων συνεννοηθούν μετά των δημοδιδασκάλων της περιφερείας των προς ίδρυσιν μικρών σχολικών κήπων δια την διάδοσιν του πρασίνου και απασχόλησιν των μαθητών. Η σύστασις ταμείου οδοποιίας προκειμένου να συνδεθώσιν αι κοινότητες με τας πρωτευούσας των τέων Δήμων Πυλίων και Μεθώνης. Προτάσει του Γρηγοριάδου απεφασίσθη η συγκρότησις ειδικού συνεδρίου των προέδρων προς ενοποίησιν μετά του ταμείου οδοποιίας, όλων των μέχρι τούδε συντελεσθεισών εργασιών οδοποιίας, αι οποίαι εφεξής θα υπάγωνται εις το γενικόν ταμείον.