Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΚΑΤΑ χθεσινάς πληροφορίας του τομέως της διαβροχής των ελαιοδένδρων Κυπαρισσίας, η καταπεσούσα προχθές εκεί ραγδαία βροχή  απέπλυνε την πρώτην και δευτέραν διαβροχήν, δια τον λόγον δε τούτον εζήτησε παρά του υπουργείου να τω παρασχεθή τάχιστα πίστωσις, όπως αρχίση την τρίτην διαβροχήν των ελαιοδένδρων.

-ΕΚ της καταπεσούσης προχθές ραγδαίας βροχής επλημμύρισε ο χείμαρρος Χάραδρος κατακλύσας το χωρίον Σανδάνι το οποίον μετεβλήθη εις λίμνην. Ο χείμαρρος εισβαλών ορμητικώς εντός του χωρίου εισήλθεν εντός των οικιών και αποθηκών παρασύρας τα εκεί εναποθηκευμένα προϊόντα.

-Η συκοπαραγωγή κατεστράφη τελείως, παρασυρθέντων τέως εκτεθειμένων προς αποξήρανσιν σύκων. Ο πρόεδρος της Κοινότητος Ηλιάδης δια χθεσινού προς τον νομάρχην τηλεγραφήματός του παρέχει πληροφορίας περί της επελθούσης καταστροφής, εκ της οποίας οι κάτοικοι διατελούν εν απογνώσει. Η Νομαρχία έσπευσε χθες να γνωρίση εις το υπουργείον Εσωτερικών τα της πλημμύρας και να επικαλεσθή την προσοχήν του υπουργείου σχετικώς με τας επελθούσας καταστροφάς.