Πριν 94 χρόνια στην Καλαμάτα

Πριν 94 χρόνια στην Καλαμάτα

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ η διανομή διαμερισμάτων του παρά την Παραλίαν συνοικισμού εις τους δικαιουμένους εκ των προσφύγων. Η εγκατάστασις τούτων εις τα παραχωρούμενα διαμερίσματα γίνεται ευθύς αμέσως.

-Ο αποσταλείς ενταύθα παρά του Υπουργείου Εσωτερικών μικροβιολόγος Ιωαννίδης προς εξακρίβωσιν των αιτίων της εμφανισθείσης εν Σελίτση, ενταύθα και αλλαχού της Μεσσηνίας νόσου Καλαζάρ (κοινώς μπενοκλάδι), περαιώσας τας επί τούτω μελέτας ανεχώρησε χθες επανακάμπτων εις Αθήνας.

-ΚΑΤΟΠΙΝ συνεννοήσεως της εν Πύλω ομάδος του Παμμεσσηνιακού Γεωπονικού Συνδέσμου μετά του Κεντρικού Συνδέσμου απεφασίσθη, όπως ενεργηθή δενδροφύτευσις και αναδάσωσις του πέριξ του ιστορικού φρουρίου Πύλου χώρου.

-ΑΙ το πρώτον εισαχθείσαι εν τη Περιφερεία Πύλου καλλιέργειαι της ορύζης και του βάμβακος έχουν προωδεύση αρκετά, ώστε να θεωρήται βεβαία η μεγάλη απόδοσις των σπαρεισών εκτάσεων. Εν Πυλία εισήχθησαν τα βενινάροτρα, πρόκειται δε να εισαχθώσι και μηχανήματα αλωνισμού, καθώς και έτερα κατεργασίας της ορύζης μετά εκκοκιστικών μηχανών δια τον βάμβακα.