Προθεσμία για δασικούς χάρτες έως Σεπτέμβριο ζητεί η «ΠΟΜΙΔΑ»

Προθεσμία για δασικούς χάρτες έως Σεπτέμβριο ζητεί η «ΠΟΜΙΔΑ»

Την παράταση, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων αναμόρφωσης δασικών χαρτών, ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) με επιστολή της προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται για τη διαδικασία βάσει της οποίας είναι δυνατή η εξαίρεση εκτάσεων, αφότου οι ενδιαφερόμενοι προσκομίσουν στοιχεία, όπως διοικητικές πράξεις. Ωστόσο, δεδομένου ότι η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων εκπνέει σταδιακά από τις 20 έως τις 28 Αυγούστου, η ΠΟΜΙΔΑ κάνει λόγο για «μηνιαία ασφυκτική προθεσμία», της οποίας την παράταση θεωρεί απαραίτητη.

Κι αυτό, όπως αναφέρει, καθώς η προθεσμία λήγει εντός των θερινών διακοπών, με κλειστά τα πολεοδομικά γραφεία της χώρας και με αδύνατη την εξεύρεση εξειδικευμένου μηχανικού-τοπογράφου-δασολόγου, που θα υποβάλει την αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά της.

Έως 30 Σεπτεμβρίου

«Επειδή είναι άδικο να χαθούν νόμιμα αποκτημένες περιουσίες λόγω μιας προθεσμίας που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να τηρηθεί, σας παρακαλούμε με απόφασή σας να παρατείνετε ενιαία όλες αυτές τις προθεσμίες έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2020, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και οι αρμόδιοι τεχνικοί να γνωρίζουν πότε θα λήξει η προθεσμία αυτή», αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ στην επιστολή της προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ στην “Καθημερινή”..

Οι Διευθύνσεις Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας κάλεσαν τους ιδιοκτήτες ακινήτων όλης της χώρας να υποβάλουν σε διάστημα ενός μήνα τα δικαιολογητικά με τα οποία τα εκτός σχεδίου ακίνητά τους εξαιρούνται της δασικής νομοθεσίας λόγω κρατικών διοικητικών πράξεων.

Ανακοινώσεις-προσκλήσεις προς ενδιαφερομένους για την προσκόμιση ατομικών διοικητικών προσκλήσεων έχει υποβάλει και η Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας.