Σε κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων θα εξελιχθεί η Αδριανή Δήμου Μεσσήνης

Σε κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων θα εξελιχθεί η Αδριανή Δήμου Μεσσήνης

Στο πλαίσιο δράσης τους οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» επισκέφθηκαν την Κλεισούρα και την Αδριανή του Δήμου Μεσσήνης.

Κατά την επίσκεψη, τόσο η αρχιτεκτονική όσο και η φυσική ομορφιά και η απρόσκοπτη θέα έκλεψαν τις εντυπώσεις, ωστόσο ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν η ανάπλαση στην Αδριανή, η διαμόρφωση παλαιού κτηρίου του χωριού και η μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού και πολυχώρο (με προσέγγιση Leader: χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων), που μπορεί να «στεγάσει» ποικίλες δράσεις. Ένα μεγάλο εγχείρημα που ξεκινά από το 2013, «αγκαλιάστηκε» από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά ακόμη περισσότερο από ενεργούς κατοίκους με συλλογικές δράσεις, προκειμένου σε εύλογο διάστημα ο χώρος να είναι λειτουργικός. Πρόκειται για ένα κτήριο κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή, το οποίο και μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και συνέδρια, σεμινάρια και να προσελκύσει το ενδιαφέρον επισκεπτών και περιηγητών και φιλότεχνων μέσα από εικαστικές εκθέσεις και διάφορες πολιτιστικές δράσεις, για τις οποίες η Αδριανή κατά το παρελθόν έχει αφήσει το στίγμα της.

Πολύτιμη ήταν η ξενάγηση από τον Θανάση Ψυρρή, που δραστηριοποιείται έντονα για τον τόπο του και αποτελεί μέλος της τριμελούς επιτροπής που έχει ορισθεί να διαχειρίζεται το αρχιτεκτονικό αυτό διαμάντι.

Το συντονισμό της δράσης είχε ο Γιάννης Λάσκαρης.