«ΘΑΡΡΟΣ» 2 Ιουνίου 1939: Το δοθέν υπό του Δήμου δείπνον εις το «Ρεξ»

«ΘΑΡΡΟΣ» 2 Ιουνίου 1939:  Το δοθέν υπό του Δήμου  δείπνον εις το «Ρεξ»

Προχθές το εσπέρας ο Δήμος παρέθεσεν δείπνον προς τιμήν του αρχηγού του Στόλου και των κυβερνητών των πολεμικών σκαφών εις το ξενοδοχείον «Ρεξ». Εις τούτο παρεκάθησαν ο αρχηγός του Στόλου αντιναύαρχος Δ. Οικονόμου, ο υποναύαρχος Χ. Δελαγραμμάτικας, ανώτερος διοικητής υποβρυχίων, ο πλοίαρχος Χ. Κονιάλης, ανώτερος διοικητής αντιτορπιλλικών, ο πλοίαρχος Κ. Κοντογιάννης, αρχιεπιστολεύς Α.Σ. και κυβερνήτης του «Αβέρωφ», ο αντιπλοίαρχος Ν. Στυμφαλιάδης κυβερνήτης «Σπετσών», ο αντιπλοίαρχος Χ. Οικονόμου – Γκούρας κυβερνήτης «Ύδρας», ο αντιπλοίαρχος Γ. Σκληβανιώτης κυβερνήτης «Κουντουριώτη», ο πλωτάρχης Μ. Ιατρίδης κυβερνήτης «Παπανικολή», ο δήμαρχος και η κα Χ. Πάστρα μετά της δίδος Πάστρα, ο εισαγγελεύς μετά της κας Καδβίτη, ο πρόεδρος Πρωτοδικών Καρυώτογλου, ο λιμενάρχης μετά της κας Πετροπούλου, ο διοικητής Χωροφυλακής μετά της κας Παπαγεωργίου, ο κ. Παπαδόπουλος ιατρός μετά της κυρίας του, ο κ. Καίσαρης ιατρός, μέλος της Δ.Ε., μετά της κυρίας του, ο κ. Γιαννόπουλος μέλος της Δ.Ε., ο γεν. γραμματεύς του Δήμου Ν. Στρούμπος, ο κ. Κούσης μέλος της Δοικούσης Επιτροπής μετά της κυρίας του, ο κ. Στραβοσκιάδης μέλος της Δ. Επιτροπής κ.λπ.

Κατά τον δείπνον, όπερ διεξήχθη μετά πλείστης εγκαρδιότητος και ευθυμίας, ο δήμαρχος Χ. Γ. Πάστρας ήγειρεν θερμοτάτην πρόποσιν ευχαριστήσας εκ μέρους της πόλεως τον ναύαρχον δια την τιμητικήν επίσκεψιν του Στόλου και δια την λαμπράν ευκαιρίαν, ήτις εδόθη εις τους Καλαμίους να θαυμάσωσι μετά συγκινήσεως και εθνικής υπερηφανείας τα δοξασμένα καράβια που στολίζουν από τινών ημερών τον λιμένα μας, ευχηθείς όπως δια των τετιμημένων σκαφών περιάγεται η ελληνική σημαία νικηφόρως ανά τας θαλάσσας και όπου η δόξα και το μεγαλείον της πατρίδος καλεί, προς συνέχισιν των ηρωικών κατορθωμάτων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Εις την πρόποσιν απήντησεν ο ναύαρχος ειπών ότι χάρις εις τας μεγάλας βελτιώσεις του Ναυτικού, οι Έλληνες πρέπει να είναι βέβαιοι περί της πλήρους εκπληρώσεως των προσδοκιών του και ευχαριστήσας τον δήμαρχον δια τους καλούς υπέρ του Ναυτικού λόγους του.

Τόσον κατά την επίσκεψιν του ναυάρχου προς τον δήμαρχον όσον και κατά την αντεπίσκεψιν του τελευταίου επί του «Αβέρωφ», ο κ. Οικονόμου εζήτησε μετ’ ενδιαφέροντος διαφόρους πληροφορίας περί τοπικών ζητημάτων, προσεφέρθη δε ευγενώς να παραχωρήση την μπάντα του Στόλου, όπως παιανίση το Σάββατον το εσπέρας εις την πλατείαν Γεωργίου του Β΄ και την Κυριακήν το απόγευμα εν Παραλία.

Ο δήμαρχος έλαβε πρόσκλησιν του ναυάρχου, όπως παρακαθήση εις τον δείπνον, όπερ θα δοθή επί του θωρηκτού «Αβέρωφ» προς τιμήν των τοπικών Αρχών.

Ο Στόλος θέλει αναχωρήση εντεύθεν περί την μεσημβρίαν της Δευτέρας δια την Κέρκυραν, εκτελών γυμνάσια κατά την διάρκειαν του πλου.