Πριν 94 χρόνια στην Καλαμάτα

Πριν 94 χρόνια στην Καλαμάτα

ΥΠΟΚΥΨΑΣ εις ολιγοήμερον νόσον εξεμέτρησε προχθές το ζην ενταύθα ο δικηγόρος Βασίλειος Χ. Κατσικέας. Νεώτατος, μόλις 28 ετών, υπό σπανίων προτερημάτων περικοσμούμενος, είχε επισύρη αμέριστον την αγάπην των εν Αθήναις Μεσσηνίων, ένθα αλματικώς εσταδιοδρόμει από τετραετίας και της αθηναϊκής κοινωνίας παρ’ ης ιδιαζόντως εξετιμάτο. Η απώλειά του ηκούσθη μετά εκδήλου θλίψεως ενταύθα, ένθα από εικοσαημέρου ευρίσκετο. Προς την σκληρώς δοκιμαζομένην οικογένειάν του ευχόμεθα την εξ ύψους παραμυθίαν.

-ΤΗΝ παρελθούσαν Κυριακήν εις την πλατείαν του Άρεως συνηντήθησαν εις προκριματικόν ματς ποδοσφαιρίσεως η «Ένωσις Κων/πόλεως» και ο «Απόλλων». Νικήτρια ανεδείχθη η «Ένωσης Κων/πόλεως».

-ΑΠΟ ημερών παρεπιδημεί ενταύθα ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού συλλόγου Πατρών «Ολυμπιακός» όπως εξεύρη ποδοσφαιρικόν σύλλογον μετά του οποίου να δώση ματς ο Ολυμπιακός Πατρών κατερχόμενος εις Καλάμας.

-ΕΙΣ το ιδιόκτητον δάσος των λουτρών Καϊάφα εξ εκραγείσης προχθές την πρωίαν πυρκαϊάς απετεφρώθησαν 20.000 μικρά και μεγάλα πεύκα επί εκτάσεως 45 στρεμμάτων. Το πυρ κατεσβέσθη μερίμνη των οργάνων του σταθμού των Λουτρών και των προστρεξάντων πολιτών.