Με τέσσερα μέλη εκπροσωπείται η Μεσσηνία στην Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ 25

Με τέσσερα μέλη εκπροσωπείται η Μεσσηνία στην Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ 25

Το ΜέΡΑ 25 έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που αποτελείται από 142 μέλη.

Σε σχετική ανακοίνωση εκφράζεται «απόλυτη ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χωρίς προβλήματα, παρά τις αυτονόητες δυσκολίες λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Παράλληλα, τρία είναι τα βασικά σημεία που χαρακτήρισαν τη διαδικασία:

Πανελλαδική Κάλυψη: 29 “κάλπες” σε όλες τις γωνιές της χώρας εγγυήθηκαν ότι η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής περιλαμβάνει αντιπροσώπους από κάθε γωνιά της χώρας.

Ευρεία Κοινωνική και Επαγγελματική Εκπροσώπηση: Στην Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 εκπροσωπούνται όχι μόνο όλες οι γωνιές της Ελλάδας, αλλά και όλα τα κοινωνικά στρώματα και επαγγελματικές κατηγορίες που παλεύουν για αυτόν τον τόπο σε καθεστώς Χρεοδουλοπαροικίας.

Πραγματική Δημοκρατία: Το ΜέΡΑ25 είναι το μόνο κόμμα όπου κληρωτοί, από όλα τα μέλη, εκπροσωπούνται κατά τουλάχιστον 10% στην Κεντρική Επιτροπή, έτσι ώστε ποτέ να μη ριζώσουν εκλογικοί μηχανισμοί. Το ΜέΡΑ25, το μόνο κόμμα στην Ευρώπη με περισσότερες γυναίκες βουλευτές από άνδρες, δε θα μπορούσε παρά να εφαρμόσει με ενθουσιασμό την ποσόστωση και στην Κεντρική Επιτροπή, έτσι η όποια ανισορροπία εκπροσώπησης των φύλων προέκυψε από την κάλπη εξισορροπήθηκε από την κληρωτίδα».

Η Μεσσηνία εκπροσωπείται στο νεοσύστατο όργανο από την Καούρη Ευαγγελία-δικηγόρο, την Κολοκοτρώνη Θεοδώρα-καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών, τον  Σταυριανόπουλο Μιχάλη-υπαξιωματικό Πυροσβεστικής και τη Χριστοπούλου Γιώτα-ιδιωτική υπάλληλο.

Α.Π.