Μεσσηνιακός: Ελεύθερος ο πλοίαρχος του δεξαμενοπλοίου και καταλογισμός προστίμων

Μεσσηνιακός: Ελεύθερος ο πλοίαρχος του  δεξαμενοπλοίου και καταλογισμός προστίμων

Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή εισαγγελέα ο πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου που συνελήφθη για την πρόκληση ρύπανσης στα διεθνή ύδατα  του Μεσσηνιακού κόλπου.

Η ρύπανση σημειώθηκε ξημερώματα της Πέμπτης κατά τη διαδικασία που δύο τάνκερ, τα οποία βρίσκονταν ανατολικά της Κορώνης και σε διεθνή ύδατα, έκαναν μετάγγιση πετρελαίου. Η ρύπανση δεν προκλήθηκε από το φορτίο που μεταγγιζόταν, αλλά από δεξαμενή έρματος, που περιείχε μικρές ποσότητες πετρελαιοειδών, τα οποία έπεσαν στη θάλασσα. Το αποτέλεσμα ήταν να σχηματισθεί ένα λεπτό ιριδίζον «φίλμ» στην επιφάνεια, που κάλυψε μια έκταση περίπου 2 ναυτικών μιλίων.

Ευτυχώς η επέμβαση του Λιμεναρχείου Καλαμάτας ήταν άμεση και με τη βοήθεια των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, η «κηλίδα» διαλύθηκε γρήγορα.

Το υπεύθυνο πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι, ενώ ήδη από το Λιμεναρχείο ξεκίνησαν οι διαδικασίες καταλογισμού διοικητικού προστίμου, το οποίο θα αγγίξει περίπου τα 30.000 ευρώ, ενώ θα καταλογισθούν και τα έξοδα που έκανε το Δημόσιο για την απορρύπανση και την κινητοποίηση του μηχανισμού.

Β.Β.

Φώτο αρχείου