“Πράσινο” για ανάπλαση και μερική σωστική ανασκαφή στην Υπαπαντή σύμφωνα με την Ευαγγελία Μηλίτση στη διαπαραταξιακή επιτροπή

“Πράσινο” για ανάπλαση και μερική  σωστική ανασκαφή στην Υπαπαντή σύμφωνα με την Ευαγγελία Μηλίτση στη διαπαραταξιακή επιτροπή

Ο κύκλος της συζήτησης για την ανάδειξη ή όχι τμήματος της αρχαίας πόλης στην πλατεία Υπαπαντής έχει ανοίξει εδώ και καιρό. Οι γνώμες ειδικών και μη έχουν κατατεθεί και η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να συγκεράσει τις απόψεις και να προχωρήσει με γνώμονα το συμφέρον της πόλης.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Καλαμάτα έλαβαν μέρος πέντε (5) δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες κατά κύριο λόγο άκουσαν την άποψη της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελίας Μηλίτση. 

Η επιστημονική της άποψη είναι ότι μπορεί να γίνει και το έργο της ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής και η μερική ανασκαφή για την ανάδειξη αρχαίου τμήματος της πόλης.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση και με τον καθηγητή- αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη για το ίδιο θέμα, αλλά και με όσους ειδικούς επιστήμονες παραστεί ανάγκη. 

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, η υπογραφή σύμβασης του έργου θα γίνει σε κάποιους μήνες, οπότε υπάρχει ικανό χρονικό διάστημα για να βρεθεί η “χρυσή τομή”, προκειμένου και το έργο να μη χαθεί, αλλά και να γίνει το καλύτερο δυνατό για την Καλαμάτα.

Α.Π.