Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΕΚ του επισυμβάντος προ ημερών σεισμού εις την Κοινότητα Τσερνίτσης κατέπεσαν εξ οικίαι, έτεραι δε 7 διερράγησαν επικινδύνως, εις δε την Σίτσοβαν πέντε των οικιών υπέστησαν ρήγματα, καταστάσαι ακατοίκητοι. Εις την κοινότητα Κατσαρού κατέρρευσαν δέκα οικίαι, πολλαί δε άλλαι διερράγησαν επικινδύνως, τραυματισθέντων ελαφρώς εκ πτώσεως ασβεστοτοίχων των Δημ. Τράγου και Βασιλικής χας Τράγου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑΣ βλάβας υπέστη και ο παρά την πλατείαν της κοινότητος Ναός των Αγίων Θεοδώρων, του οποίου το κωδωνοστάσιον είναι έτοιμον να καταρρεύση με πάσαν νέαν ελαφροτάτην σεισμικήν δόνησιν. Εις την Κοινότητα Δάρα κατέρρευσαν 7 οικίαι και 10 υπέστησαν ρήγματα. Εις τας άλλας του νομού κοινότητας εις τας οποίας η σεισμική δόνησις ήτο ελαφροτέρα ουδεμία ζημία επήλθεν.

-ΑΠΕΣΤΑΛΗΣΑΝ χθες παρά του Παμμεσσηνιακού Γεωπονικού Συνδέσμου εις την εν Λογγά ομάδα του οδηγίαι δια την καταπολέμησιν του περονοσπόρου, της καρποκάψης και άνθρακος των αχλαδεών, της ψωριάσεως και κομμιώσεως των εσπεριδοειδών, της σχιζονεύρας των μηλέων, του λεκανίου και δάκου των ελαιών επί τη βάσει των αποσταλέντων δειγμάτων προσβεβλημένων κλάδων και φυτών.