Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΚΑΤΑ χθεσινάς πληροφορίας της Υποδιοικήσεως Χωροφυλακής Πυλίας εις θέσιν Μπαλοδημέικα της περιφερείας Χανδρινού, ανευρέθη το πτώμα του Νικολ. Σαρρή, κατοίκου Χανδρινού. Εκ της ενεργηθείσης προανακρίσεως εξηκριβώθη ότι μεταφέρας ούτος σταφίδα εις Γιάλοβαν και επιστρέφων εις το χωρίον του έφιππος, εν μέθη δε διατελών, κατέπεσεν εκ του ίππου του, παθών δε εξ εσωτερικής αιμορραγίας συγκοπήν της καρδίας απεβίωσεν, ως τούτο εβεβαιώθη και εκ της ενεργηθείσης νεκροψίας.

-ΚΑΤΑ χθεσινάς πληροφορίας του προέδρου της Κοινότητος Ζευγολατιού, εκ του επισυμβάντος σεισμού διερράγησαν δύο οικίαι και ο ναός της κοινότητος εις την δυτικήν αυτού πλευράν. Εις την Κοινότητα του Πηδήματος κατέρρευσαν δύο οικίαι, έτεραι δε δύο εις την Κοινότητα Λοΐ και εις την Κοινότητα Χανδρινού διερράγησαν δύο, καταστάσαι άχρηστοι.

-ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΣΑΝ αι ενταύθα Αρχαί ότι την 6ην τρέχοντος καταπλέουν εις τον λιμένα μας δύο αγγλικά πολεμικά, συνιστάται δε όπως εις τους αξιωματικούς και τα πληρώματα παρασχεθή κάθε δυνατή ευκολία. Εκ των πολεμικών τούτων το εν θα αποπλεύση μετά διήμερον και το έτερον την 11ην Σεπτεμβρίου.