Πραγματοποιήθηκε η 18η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στη Μεσσηνία

Πραγματοποιήθηκε η 18η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στη Μεσσηνία

Χθες το απόγευμα η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας υποδέχτηκε τη φλόγα αγάπης της 18ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, σε μια μικρή τελετή στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού.

Η φλόγα ταξίδεψε στην Καλαμάτα και παραδόθηκε από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδος «Δεσμοί Αίματος» στα χέρια εθελοντών αιμοδοτών και ανθρώπων που στηρίζουν τη διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού στην πλατεία Αγίων Αποστόλων. Κατόπιν διάνυσε μια μικρή διαδρομή περνώντας από την οδό Αριστομένους, την πλατεία 25ης Μαρτίου και την Ιατροπούλου, για να καταλήξει στο Μέγαρο Χορού.

Ακολούθησε εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση σε θέματα εθελοντισμού στο αίμα και το μυελό των οστών από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας, σε συνεργασία με τη «Φάρις» και στήριξη από το τοπικό τμήμα του Ε.Ε.Σ., το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, καθώς και την Ελληνική Αστυνομία.

Να σημειωθεί πως η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2002 και αποτελεί κορυφαία εκδήλωση για τη διάδοση του μηνύματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Οργάνων Σώματος στην ελληνική κοινωνία.

Κατά τη διάρκειά της η φλόγα της αγάπης διασχίζει το μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, για να «μεταλαμπαδεύσει» το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς.