Ανησυχία και εγρήγορση για τη «διασπορά» κορωνοϊού στην τοπική κοινωνία

Ανησυχία και εγρήγορση για τη «διασπορά» κορωνοϊού στην τοπική κοινωνία

Ακόμα 3 κρούσματα χθες, 12 μέσα σε 5 ημέρες στη Μεσσηνία

Νέοι σε ηλικία οι περισσότεροι ασθενείς

Ακόμα τρία κρούσματα κορωνοϊού περιλάμβανε η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ανάμεσα στα συνολικά 667 σε όλη τη χώρα, που αποτελούν ημερήσιο «ρεκόρ» από την αρχή της πανδημίας.

Αν τα νέα τρία κρούσματα προστεθούν με αυτά των προηγούμενων ημερών, μας κάνουν 12 σε μόλις πέντε ημέρες και συγκεκριμένα από την προηγούμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων αφορά νέους σε ηλικία ανθρώπους και το… ανησυχητικό είναι ότι αρκετά εξ αυτών δε συνδέονται, δείγμα διασποράς του νέου ιού στην τοπική κοινωνία. Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς, που χτυπούν «καμπανάκι» για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας απ’ όλους, καθώς όσο… έρχεται ο χειμώνας η κατάσταση θα επιδεινώνεται.

Χθες, η καφετέρια «Blossom Owl» στην οδό Βαλαωρίτου γνωστοποίησε ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα στο προσωπικό της, και με ευθύνη της επιχείρησης αποφασίστηκε να κλείσει για να μείνουν σε «καραντίνα» οι εργαζόμενοι, να απολυμανθεί ο χώρος και να γίνουν στο προσωπικό τα απαραίτητα «τεστ».

Επίσης, ποδοσφαιριστής τοπικής ομάδας της Μεσσηνίας στη Γ’ Εθνική βρέθηκε θετικός σε “rapid test” στο οποίο υποβλήθηκε και αργά χθες το απόγευμα αναμενόταν το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου στο οποίο υποβλήθηκε. Εφόσον είναι θετικό, και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας αναμένεται να υποβληθούν σε εξέταση για το νέο ιό. (νεότερη ενημέρωση εδώ)

Αν μπορούμε να βρούμε ένα θετικό από την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή μας, είναι ότι… ακόμα όλοι οι ασθενείς δε νοσούν βαριά και οι περισσότεροι αναρρώνουν σε «καραντίνα» στο σπίτι τους. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στην κλινική covid -19, νοσηλευόταν μόνο ένας ασθενής, η κατάσταση της υγείας του οποίου εξελίσσεται ομαλά.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, χρειάζεται «εγρήγορση» και πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας για να μη βρεθεί και η Μεσσηνία αντιμέτωπη με ακόμα πιο «αυστηρά» μέτρα, που θα έχουν άμεση συνέπεια και στην τοπική οικονομία.

Του Κώστα Γαζούλη