Η Κορώνη εόρτασε το συμπολιούχο της Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη

Η Κορώνη εόρτασε το συμπολιούχο της  Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη

Το συμπολιούχο της Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη εόρτασε χθες με λιτό και σεμνό τρόπο η Κορώνη.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο πανοσιολ. αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Γκουγκούνης, με τη συμμετοχή των εφημερίων της πόλης. Πλήθος πιστών, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, συνέρευσε στον Ιερό Ναό, προκειμένου να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία και να λάβει τη χάρη του εορτάζοντος Αγίου. Να σημειωθεί ότι φέτος δεν έγινε καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας λόγω πανδημίας.

Το «παρών» στον εορτασμό έδωσαν ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, οι αντιδήμαρχοι Διονύσιος Αγγελόπουλος και Δημήτριος Σιψάς, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πετράκος και ο πρόεδρος του Μανιατάκιου Ιδρύματος, Δημήτριος Μανιατάκης.

Σε δήλωσή του δε, ο δήμαρχος ανέφερε: «Η Κορώνη εορτάζει σύμπασα τον Άγιο Δημήτριο, τιμώντας το βίο και το μαρτύριό του. Ας παραδειγματιστούμε όλοι από την πίστη και τη θυσία του Αγίου και ας τον ικετεύσουμε να χαρίζει σε όλο τον κόσμο Υγεία και να πρεσβεύει για τη γρήγορη απαλλαγή μας από τη δοκιμασία της πανδημίας. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας».