Ο Στάθης Αναστασόπουλος παρέδωσε στον πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας Rapid test

Ο Στάθης Αναστασόπουλος παρέδωσε στον πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας Rapid test

Τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορονωϊού (Rabid test) παρέδωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, στον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, Βασίλη Σπηλιώτη.

Μετά την πρόσφατη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υποστήριξη, στον τομέα του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, τόσο των αθλητικών σωματείων όσο και των εργατών τρίτων χωρών, έφτασαν χθες τα πρώτα τεστ που αφορούν στη διενέργεια ελέγχων στα αθλητικά σωματεία.

Η ΕΠΣ Μεσσηνίας παρέλαβε το 60% του συνόλου των τεστ, κι αυτό γιατί θα καλύψει ελέγχους σε όλες τις ομάδες ποδοσφαίρου της Μεσσηνίας. Στη συνέχεια θα παραδοθούν ανάλογα τεστ και σε άλλους αθλητικούς φορείς.

Ο αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις του ανέφερε τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας, η οποία μάλιστα υλοποιείται σε μια συγκυρία με ανησυχητικά δείγματα για την περιοχή μας. Ανέφερε επίσης τη συνεργασία που έχει η Περιφέρεια με τα Κέντρα Υγείας, τα οποία με εξειδικευμένο προσωπικό θα βοηθήσουν να υλοποιηθεί η όλη πρωτοβουλία με αξιοπιστία και παράλληλα με ταχύτητα, λόγω του ότι τα Κέντρα Υγείας έχουν ικανοποιητική γεωγραφική διασπορά στη Μεσσηνία.

Αργά χθες το μεσημέρι ξεκίνησε στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας η διενέργεια τεστ στις ποδοσφαιρικές ομάδες της Καλαμάτας, του Διαβολιτσίου και του Παμίσου. Ο κ. Αναστασόπουλος επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας και συνεχάρη, για την άμεση ανταπόκριση, το διευθυντή Παναγιώτη Κατσαφάδο και όλο το προσωπικό, καθώς και εκτός ωραρίου συνεχίζουν να εργάζονται στον τομέα του περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.