Οι κάτοικοι της Πιπερίτσας ανησυχούν από τις απειλές και ζητούν επαναφορά της ασφάλειας

Οι κάτοικοι της Πιπερίτσας ανησυχούν από τις απειλές και ζητούν επαναφορά της ασφάλειας

Αναφορά των κατοίκων της Πιπερίτσας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών

Την επαναφορά της ασφάλειας στο χωριό τους ζητούν με αναφορά που κατέθεσαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας οι κάτοικοι της Πιπερίτσας, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους από τις απειλές που εκτοξεύονται από Ρομά όλες αυτές τις ημέρες και ύστερα από το περιστατικό της προηγούμενης Δευτέρας.

Η ανησυχία των κατοίκων έχει κορυφωθεί μετά και τις απειλές που ακούν να εκτοξεύονται εναντίον του χωριού και όλων των κατοίκων του, από τα στόματα Ρομά, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες όμως σπεύδουν να σβήσουν τις τελευταίες ώρες.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Εισαγγελία ήδη έχει γίνει παρέμβαση προκειμένου να συνεχιστεί η έντονη αστυνόμευση όχι μόνο στην Πιπερίτσα, αλλά και στα γύρω χωριά.

Να σημειωθεί ότι όλες αυτές τις μέρες υπάρχει αστυνομική δύναμη τόσο στην είσοδο της Πιπερίτσας όσο και στο σπίτι του 63χρονου.

Αναφορά
Στην αναφορά που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών οι κάτοικοι δια μέσου του προέδρου της Κοινότητας, επισημαίνουν πως το χωριό τους είναι το άλλο θύμα της όλης ιστορίας, με δράστες όσους ανακοινώνουν με διάφορα βίντεο και δηλώσεις τον αφανισμό της Πιπερίτσας, απειλώντας να κάψουν το χωριό και τους κατοίκους και να το αφανίσουν από το χάρτη.

Επισημαίνουν στις εισαγγελικές Αρχές ότι το συνταγματικό τους δικαίωμα για αίσθημα ασφάλειας έχει εξαφανιστεί και κυριαρχεί σε όλους η ανησυχία του τι θα γίνει όταν αποχωρήσουν οι δυνάμεις της Αστυνομίας από την περιοχή.

Αποκατάσταση ασφάλειας
Μάλιστα, οι κάτοικοι εκφράζουν την ιδιαίτερη αγωνία τους για τα παιδιά τους, τα οποία, όπως υπογραμμίζουν, δεν μπορούν ούτε στο σχολείο να στείλουν, μετά μάλιστα και την πληροφόρηση που είχαν πως ομάδα εφήβων ρωτούσε ποια παιδιά κατάγονται από την Πιπερίτσα.

Στην αναφορά τους έχουν συμπεριλάβει αναλυτικά ηλεκτρονικές διευθύνσεις και δημοσιεύματα με απειλές που έχουν εκτοξευθεί όλες τις προηγούμενες μέρες εναντίον του χωριού και των κατοίκων.

Ζητούν, λοιπόν, από τις εισαγγελικές Αρχές να λάβουν μέτρα για την αποκατάσταση της ασφάλειας στους δρόμους και στα σχολεία και να επιστρέψουν όλοι τους στην κανονικότητα, προκειμένου χωρίς φόβο να πάνε στα κτήματα και στις εργασίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες ψήφισμα εξέδωσαν και οι πρόεδροι των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων Καλαμάτας και Μεσσήνης, στο οποίο περιέγραφαν με μελανά χρώματα την καθημερινότητα των κατοίκων τους. Μεταξύ άλλων, ανέφεραν: «Οι περιοχές μας διαρκώς υποβαθμίζονται, ενώ εγκληματικές και παραβατικές συμπεριφορές κερδίζουν διαρκώς έδαφος. Στα χωριά και τις πόλεις μας αποτελούν καθημερινά φαινόμενα οι κλοπές, οι ληστείες, οι απειλές, η χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, η παράνομη οπλοχρησία, οι επικίνδυνες σωματικές βλάβες, η επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά, η πρόκληση φθορών σε περιουσίες και γενικά η αυθαιρεσία.

Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται καθημερινά πως υπάρχει έλλειψη μιας κεντρικής πολιτικής κι ενός στοιχειώδους, έστω, σχεδιασμού για τη στήριξη των χωριών και των πόλεών μας, προκειμένου να υπάρξει ασφάλεια, ηρεμία και ειρήνη, απαραίτητες προϋποθέσεις για να υπάρξουν προοπτικές ανάπτυξης σε έναν τόπο».

Της Βίκυς Βετουλάκη