Αναδοχή Ιόλης: Το κακοποιημένο άλογο από τη Θουρία

Αναδοχή Ιόλης: Το κακοποιημένο  άλογο από τη Θουρία

Αναδοχή μπορεί κάνει όποιος θέλει στο αλογάκι που είχε βρεθεί κακοποιημένο στη Θουρία, σύμφωνα με τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, η Ιόλη είναι το αλογάκι που βρέθηκε στη Θουρία Καλαμάτας τον Ιούλιο έπειτα από σχετική ειδοποίηση φιλόζωου και επισημαίνει: «Ένα κακότυχο ζώο που χρειάστηκε να ταλαιπωρηθεί χωρίς λόγο για ένα μεγάλο διάστημα λόγω της αδιαφορίας του ιδιοκτήτη, αλλά και των υπεύθυνων φορέων. Μια φοραδίτσα που λόγω ανυπαρξίας οποιασδήποτε μέριμνας, βρέθηκε τόσο αδύνατη ώστε τα κόκκαλά της να προεξέχουν παντού, ήταν σαφώς αφυδατωμένη και ανήμπορη να σηκωθεί, το σώμα της γεμάτο πληγές από το σχοίνιασμα και τη κατάκλιση. 

Με μεγάλη μας ανακούφιση μπορέσαμε και φέραμε την Ιόλη, όπως την ονομάσαμε, επιτέλους στον ΕΣΠΙ στις 23 Οκτωβρίου.

Έχουν γίνει οι αναγκαίες εξετάσεις από το γιατρό μας και για αρχή κάναμε την αρμόζουσα φαρμακευτική αγωγή, της έγινε ο οδοντιατρικός έλεγχος και η σχετική παρέμβαση, καθώς και ο εξονυχισμός στις οπλές της. Είναι περίπου 20 χρονών και πάσχει από χρόνια ενδονυχίτιδα στο δεξί πίσω πόδι της, που δυστυχώς θα πάρει πολύ χρόνο να επανέλθει αν όλα πάνε κατ’ ευχή. Έχει αρχίσει και παίρνει τα πρώτα της κιλά και οι περισσότερες πληγές έχουν επουλωθεί, έτσι η γενική της εικόνα έχει βελτιωθεί αισθητά. Είναι ένα σίγουρα πιο ανακουφισμένο ζωάκι και, πάνω από όλα, ασφαλής στα χέρια μας με ένα πιο βέβαιο μέλλον μπροστά της.

Αν σας ενδιαφέρει να κάνετε αναδοχή στην Ιόλη, συμπληρώστε τη Φόρμα Αναδοχής στην ιστοσελίδα του Συλλόγου:

 HYPERLINK “https://youtube.us20.list-manage.com/track/click?u=0e9ded25bf4b66726baf382d0&id=8c19f9cf28&e=2069610558” \t “_blank” http://greekhorseprotection.org/sponsorship-form/».

Β.Β.