Δημιουργικός και στην «καραντίνα» ο ΓΣ Ακρίτας και ο Π. Παπαδόπουλος…

Δημιουργικός και στην «καραντίνα» ο ΓΣ Ακρίτας και ο Π. Παπαδόπουλος…

Μετά από περίπου δύο εβδομάδες αναστολής της αγωνιστικής δράσης, με προβληματισμό και αγωνία για το μέλλον, το τμήμα στίβου του Ακρίτα άρχισε να επωφελείται από τις μικρές εξαιρέσεις που έχουν προβλέψεις οι κυβερνητικές αποφάσεις για να ξαναμπεί σε μια στοιχειώδη λειτουργία. Έτσι, ενώ το πρώτο διάστημα οι αθλητές και οι αθλήτριες της αγωνιστικής ομάδας ακολουθούσαν ατομικό πρόγραμμα, τις τελευταίες ημέρες οι προπονητές του καλαματιανού συλλόγου έχουν αναλάβει πιο ενεργή δράση, επιβλέποντας γκρουπάκια των δύο ατόμων, όπως προβλέπεται.

Ιδιαίτερα δυναμικό κομμάτι του ΓΣ Ακρίτα 2016 αποδεικνύονται τα ριπτικά αγωνίσματα, όπου 25 νεαροί αθλητές και αθλήτριες δραστηριοποιούνται σε σφαίρα, σφύρα, ακοντισμό και δισκοβολία. Αυτός είναι και ο λόγος που ο πρόεδρος του Ακρίτα, Πέτρος Παπαδόπουλος, εντείνει τις προσπάθειές του για την δημιουργία ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου, με βαλβίδες και προστατευτικούς κλωβούς, προκειμένου το συγκεκριμένο τμήμα να έχει την ευκαιρία να προπονείται και να αναπτυχθεί απρόσκοπτα. Άλλωστε η συνεργασία με κορυφαίους προπονητές σε όλα τα αγωνίσματα δεν μπορεί παρά να ανεβάζει πολύ ψηλά τα στάνταρς και τους στόχους. Σύντομα αναμένονται ευχάριστα νέα σχετικά με το συγκεκριμένο εγχείρημα, το οποίο για την ώρα προχωράει αποκλειστικά με έξοδα του συλλόγου, ουσιαστικά του ίδιου του προέδρου κ. Παπαδόπουλου, δεδομένου ότι και οι ακαδημίες που αποτελούν βασική πηγή χρηματοδότησης για όλα τα σωματεία, αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν. Το θετικό είναι ότι ο Δήμος και προσωπικά ο ίδιος ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος είναι φίλος του αθλητισμού, έχουν διαβεβαιώσει ότι θα βρίσκονται δίπλα σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Πέτρος Παπαδόπουλος έχει πάντα πρωτοπόρες ιδέες και όλη αυτή η ιδιότυπη κατάσταση με τους περιορισμούς που έχει φέρει ο κορωνοϊός στη ζωή μας, λειτουργούν ανασταλτικά για κάθε εγχείρημα. Ο πρόεδρος του Ακρίτα ελπίζει ότι η επάνοδος στην κανονικότητα σε συνδυασμό με την αλλαγή σκυτάλης που προσδοκά ότι θα γίνει στην ηγεσία του ΣΕΓΑΣ μετά τις επικείμενες εκλογές, η Καλαμάτα και εν γένει η Μεσσηνία θα είναι σε θέση να διεκδικήσει διοργανώσεις, όπως το Run Greece ή να έχει την υποστήριξη για άλλες, όπως το event με το επί κοντώ που προτείνει ο Ακρίτας να διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης.

«Είναι καιρός μετά από 23 χρόνια να αλλάξουν τα πράγματα, να έρθουν φρέσκιες ιδέες και να δούμε κάτι διαφορετικό στο χώρο του στίβου» είναι το σχόλιο του Πέτρου Παπαδόπουλου.