ΚΙΝΑΛ: Συνάντηση με επιχειρηματίες, προεδρείο Επιμελητηρίου και πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας

ΚΙΝΑΛ: Συνάντηση με επιχειρηματίες, προεδρείο Επιμελητηρίου και πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, με επικεφαλής το βουλευτή Ηλείας και τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Μ. Κατρίνη, συναντήθηκε χθες με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Μεσσηνία, το προεδρείο του Επιμελητηρίου και την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Στις παραπάνω συναντήσεις, όπως αναφέρεται, «παρουσιάσαμε τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία, προτάσεις που η υλοποίησή τους κρίθηκε αναγκαία απ’ όλους. Μιλήσαμε για ανάγκη διαμόρφωσης ενός παραγωγικού μοντέλου που θα συνδέει τον πρωτογενή τομέα με τη μεταποίηση και τη βιομηχανία και για ένα μοντέλο τουρισμού ανθεκτικό και λειτουργικό όλο το χρόνο. Τονίστηκε η ανάγκη να στηριχθούν η επιχειρηματικότητα, οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, επισημάναμε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση ένεση ρευστότητας στις επιχειρήσεις και να παρθούν μέτρα υποστήριξής τους τώρα, μέτρα όπως η χρηματοδότησή τους με ευνοϊκούς όρους, οι 120 δόσεις σε ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, ο ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός και φυσικά συζητήσαμε για την υποχρέωση να ισχύσουν και για τους υπόλοιπους κλάδους τα μέτρα υποστήριξης που πάρθηκαν για την εστίαση.

Τονίσαμε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο και στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και, φυσικά, για όλα αυτά δεν παρουσιάσαμε απλά προτάσεις, αλλά μιλήσαμε για το σχέδιο της Νέας Αλλαγής και τις ενέργειες που έχουμε ήδη κάνει προς αυτή την κατεύθυνση. Αναλύσαμε τους τέσσερις μεγάλους άξονες του σχεδίου που δίνουν προτεραιότητα στην εργασία με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, στηρίζουν την ελάφρυνση του φορολογικού βάρους των επιχειρήσεων, των μεσαίων στρωμάτων και των αυτοαπασχολούμενων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, ενισχύουν τις δημόσιες επενδύσεις (υποδομές ανάπτυξης, ΕΣΥ, κοινωνικό – ψηφιακό κράτος, κτλ.) και βασίζονται σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με στόχο επενδύσεις 100 δισ. ευρώ και δημιουργία 50.000 νέων επιχειρήσεων κάθε μεγέθους στα επόμενα 4 χρόνια.

Τέλος, ακούσαμε προτάσεις-αιτήματα που δεσμευτήκαμε να εντάξουμε στο πρόγραμμά μας και να υποστηρίξουμε εντός και εκτός κοινοβουλίου, προτείνοντας καθημερινά στην κυβέρνηση πολιτικές λύσεις για να στηριχθούν τώρα, με σχέδιο και με κάθε δυνατό τρόπο οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι».