Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΕΑΝ κάμη κανείς έναν περίπατον έως τον Σιδηροδρομικόν Σταθμόν θα ευρεθή ενώπιον ενός θεάματος το οποίον ασφαλώς θα του κεντρίση τον οίκτον και την συμπόνιαν. Ένας ρυπαρός χωλός, άθλιος την εμφάνιση και ως εξηκριβώθη φυματικός, έχει εξαπλωμένην την συμπαθητικήν αθλιότητά του παρά τον Σταθμόν και εκεί χωρίς φαγητό, χωρίς ύπνο, χωρίς τίποτε, αναμένει το μοιραίον, το οποίον φυσικά και δεν θα αργήση να επέλθη.

ΟΧΙ μόνον από λόγους χριστιανωσύνης, αλλά και από τοιούτους δημοσίας υγείας, θα έπρεπε κάποια αρχή, κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα της πόλεώς μας να περισυλλέξη τον δυστυχή αυτόν και να τον περιθάλψη ανθρωπίνως μέχρις ότου κλείσει για πάντα τους οφθαλμούς του.

ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ

-Η Σταυρούλα σύζυγος Χαρ. Νάκη κάτοικος Διαβολιτσίου μεταβάσα προχθές εις θέσιν «Γούλια» προς συλλογήν ελαιοκάρπου ανήλθεν επί τινός ελαίας και επροχώρησεν προς το άκρον των κλάδων, αποκοπέντος δε ενός εκ τούτων εφ’ ου εστήριζε το βάρος της κατέπεσε επί του εδάφους κτυπήσασα επί της οσφύος και εις άλλα μέρη του σώματός της, υποστάσα δε εσωτερικήν αιμορραγίαν εξέπνευσεν αμέσως.