Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΠΡΟΧΘΕΣ το απόγευμα έξωθι του επί της οδού Αγίου Γεωργίου καφενείου, ο Φ. Σταθόπουλος κατόπιν λογομαχίας εκτύπησε δια φιάλης εις την κεφαλήν τον επιπλοποιόν Κ. Πουλέων προξενήσας τραύμα ακίνδυνον εξαιτίας των οφειλομένων προς τον δράστην ολίγων χρημάτων των οποίων το θύμα ηρνήθη την πληρωμήν. Ο δράστης συλληφθείς παρεπέμφθη εις τον Εισαγγελέα.

-Ο Αριστ. Γ. Τζίρος μεταβαίνων το εσπέρας μετά του Κ. Θ. Γραμπά εκ του παρά την δημοσίαν οδόν Ανθείας καφενείου εις τας οικίας των επυροβολήθησαν παρ’ αγνώστου δια κυνηγετικού όπλου, τραυματισθέντες ο μεν Γραμπάς κατά την αριστεράν χείρα, ο δε Τζίρος άνωθεν του αριστερού οφθαλμού.

Εκ των προανακρίσεων του σταθμάρχου Θουρίας προέκυψεν ότι ο Ιω. Θ. Γκίζας εξ Αιπείας έχων προηγουμένας αφορμάς κατά του Τζίρου διότι παρηνόχλει την άγαμον αδελφήν του και καιροφυλακτών επυροβόλησε κατ’ αυτού. Συλληφθείς ούτος παρά του σταθμάρχου αρνείται την πράξιν τούτην, παρεπέμφθη δε ενώπιον του Εισαγγελέως.

-ΑΝΕΥΡΕΘΗ νεκρός παρά την κατά την οδόν Αριστομένους οικίαν του Παπαθεοδώρου εις ονόματι Σταύρος Τσακριλής. Εκ της νεκροψίας επί του πτώματός του διεπιστώθη ότι ούτος απεβίωσεν εξ ασιτίας. Ο ατυχής ούτος δεν εγνώσθη πόθεν έλκει την καταγωγήν και πώς ευρίσκετο εις Καλάμας ένθα ουδείς γνωρίζει.