Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Ο Χρήστος Σωτηρόπουλος εκ Μπρούμα περιελθών εις έριδα δια χρηματικήν διαφοράν μετά του Χρήστου Σταματοπούλου εκ Μπρούμα εξυλοκοπήθη παρά του Σταματοπούλου, φέρων δε βαρέως την γενομένην εις αυτόν προσβολήν μετέβη εις παρακείμενον κουρείον και παραλαβών ξυράφιον εισήλθεν εις το παντοπωλείον Ανδρικοπούλου και επετέθη κατά του ανυπόπτου Σταματοπούλου και τον ετραυμάτισε θανασίμως εις τον λαιμόν μεθ’ ο εξηφανίσθη.

-Ο Γεώργιος Γεωργανάς, κάτοικος Θουρίας, ενώ έσυρε τον χορόν έξωθι της εν Γαρδικίω οικίας του Κουμούτσου, εξήγαγε το περίστροφόν του και επυροβόλησεν εις το κενόν. Η σφαίρα όμως επέτυχε εις το γόνυ του αριστερού ποδός τον τυχαίως εκείθεν διερχόμενον Γεώργ. Μπάλλαν, τον οποίον ο δράστης δεν διέκρινε λόγω του σκότους.

-ΕΚ των εν τω μεταξύ της οδού Μεθώνης – Πύλου κειμένων εξωκλησίων των Αγίων Αθανασίου και Βασιλείου εκλάπησαν μια φιάλη περιέχουσα 100 δράμια ελαίου, τρία φυλακτά, εις σταυρός, 50 δραχμαί εις χαρτονομίσματα, 3 δακτυλίδια εξ ων τα δύο χρυσά και το εν εκ μπρούντζου και άλλα μικροπράγματα αξίας δραχμών 1.600 εν συνόλων. Κατόπιν ενεργειών της αστυνομίας συνελήφθη ο Δημ. Φουντωτός εκ Καινούργιου Χωριού εις χείρας του οποίου και κατεσχέθησαν τα κλοπιμαία, αυτός δε παρεπέμφθη εις τον ενταύθα Εισαγγελέα.