Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για Covid-19 στο Δήμο Καλαμάτας

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί  έλεγχοι για Covid-19 στο Δήμο Καλαμάτας

Συνεχίζονται από το Δήμο Καλαμάτας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για Covid-19 σε εργαζομένους του. Χθες ελήφθησαν 43 δείγματα από εργαζομένους στο Δημαρχείο, ενώ η Κινητή Μονάδα έλαβε δείγματα και από υπαλλήλους της ΔΕΥΑΚ.

Θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει το Κέντρο Υγείας, δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε άτομα που εργάζονται στο Δημαρχείο, στα συνεργεία, στη ΔΕΥΑΚ και στα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Παράλληλα μόνο με προγραμματισμένα ραντεβού θα διενεργούνται για το επόμενο διάστημα τεστ για την ανίχνευση του Covid-19 από το Κέντρο Υγείας στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Από την άλλη πλευρά, από το Δήμο Καλαμάτας τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία εργαζομένων και πολιτών. Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του COVID-19 οι υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν -όπως ορίζεται στις σχετικές εγκυκλίους- με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών ή την εκπλήρωση του έργου τους.  

Επίσης με απόφαση δημάρχου από την περασμένη Παρασκευή έχουν οριστεί οι υπάλληλοι του Δήμου που θα εργαστούν με τηλε-εργασία για το διάστημα 16-20 Νοεμβρίου 2020 και έχουν περιγραφεί οι αρμοδιότητές τους. 

Ανάλογη απόφαση εκδίδεται και αναρτάται κάθε Παρασκευή, στην οποία αποτυπώνεται το αναλυτικό πλάνο εργασιών ανά Διεύθυνση, οι υπάλληλοι που θα εργαστούν εξ αποστάσεως αλλά και οι αρμοδιότητές τους. Η επικοινωνία (τηλέφωνα, email) με τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους τους παραμένει ίδια.