Αλέξης Χαρίτσης για ΠΟΠ Ελιά: «Δεν είναι καιρός για αναζωπύρωση τοπικιστικών αντιπαραθέσεων»

Αλέξης Χαρίτσης για ΠΟΠ Ελιά: «Δεν είναι καιρός για αναζωπύρωση  τοπικιστικών αντιπαραθέσεων»

Δήλωση για το θέμα της ελιάς ΠΟΠ Καλαμάτας στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή είχε αποστείλει ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς άλλη υποχρέωση δεν του επέτρεψε τη συμμετοχή του.

Σε αυτή επισημαίνει πως όλοι πρέπει να συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας κοινής εθνικής πρότασης που θα προστατεύει την τοπική παραγωγή και θα ενισχύει την εθνική μας οικονομία. «Πιστεύω ακράδαντα ότι τέτοια ζητήματα δεν προσφέρονται ούτε για εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων ούτε για αναζωπύρωση τοπικιστικών αντιπαραθέσεων. Σε αυτή τη λογική, θεωρώ ότι η προσέγγιση της Ένωσης Μεσσηνίας κινείται σε μια κατεύθυνση ισορροπημένη και δίκαιη. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα φορέα που έχει την πιο βαθιά γνώση του θέματος, ήδη από το 1996, όταν και κατατέθηκε η αρχική αίτηση για το ΠΟΠ.

Σας καλώ όλους, το αμέσως επόμενο διάστημα, με πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης, να χαράξουμε έναν οδικό χάρτη για την επίλυση του ακανθώδους αυτού ζητήματος με γνώμονα το δίκιο αίτημα για την προστασία των προϊόντων μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και έναντι τρίτων χώρων που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν προς ίδιο όφελος τα πλεονεκτήματα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής. Ας κατανοήσουμε όλοι ότι πρόκειται για εθνικό ζήτημα και ας το αντιμετωπίσουμε ως τέτοιο», καταλήγει ο κ. Χαρίτσης.