Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΠΛΕΙΣΤΟΙ αναγνώσται μας από το Νησάκι μάς παρακαλούν να τονίσωμεν την ελεεινήν κατάστασιν όλων των δρόμων της συνοικίας των και την ανάγκην της ταχυτέρας προχείρου έστω επισκευής των. Διότι οι άνθρωποι κινδυνεύουν πραγματικά όταν επιχειρούν νυχτερινάς εκείθεν διαβάσεις, αι οποίαι άλλως τε υπαγορεύονται από τας εργασίας των και είναι δια τούτο απαραίτητοι. Ο Δήμαρχος ας φροντίση σχετικώς.

-ΔΕΝ υπάρχει κανείς αρμόδιος, κανείς επιβλέπων ώστε να μη βλέπη κανείς εις το παρά την πλατείαν Μαυρομιχάλη δημοτικόν κηπάριον διάφορα κατοικίδια… κάμνοντα ανενοχλήτως τον περίπατόν των και καταστρέφοντα ό,τι εκεί φυτεύεται;

-Ο Διοικητής του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος καλά θα κάμη να ασχοληθή περισσότερον με τα κύρια καθήκοντά του και ολιγώτερον με την κατά παραγγελίαν καταδίωξιν των μικρών παιδιών, που κάμνουν το τρομερόν έγκλημα να παίζουν αθωότατα εις κάποιας πλατείας, έστω και αν παίζοντα ενοχλούν τα ευερέθιστα νεύρα μερικών… ευγενών «από κούνια» υπάρξεων. Δεν υπάρχει κανενός λόγος δια να εξαντλή την αυστηρότητά του εις τοιούτου είδους «εκδουλεύσεις», αφ’ ου άλλωστε και η πόλις μας δεν ευρίσκεται καθόλου εν τάξει από πλείστων άλλων απόψεων αστυνομικής αρμοδιότητος.