Η 30χρονη επέτειος του αεροδρομίου Καλαμάτας

Η 30χρονη επέτειος του αεροδρομίου Καλαμάτας

Τριάντα χρόνια λειτουργίας του αερολιμένα στις σημερινές εγκαταστάσεις συμπληρώθηκαν στις 16 Ιανουαρίου, όπως ανέφερε σε χθεσινή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας, Δημήτρης Μανδηλάρης, ο οποίος μάλιστα ενημερώνει ότι φέτος ολοκληρώνει την υπηρεσιακή του θητεία.

Όπως έγραψε, ο αερολιμένας αρχικά λειτουργούσε στην Τρίοδο με δρομολόγια εσωτερικού αεροσκαφών Dakota μετά όμως τη δρομολόγηση των Β737 μετέφερε τη λειτουργία του στην 120 ΠΕΑ, για να συμπληρώσει: «Από το 1990 ήταν έτοιμες οι σημερινές εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας ΥΠΑ (αεροσταθμός και χώρος στάθμευσης αεροσκαφών) μετά από ενέργειες του διοικητή ΥΠΑ, Κωνσταντίνου Χαραλαμπόπουλου. Με την έναρξη του πολέμου στον Περσικό Κόλπο στις 16 Ιανουαρίου 1991 μεταφερθήκαμε στις σημερινές εγκαταστάσεις, όπου λειτουργούσαν και οι εγκαταστάσεις αεροπορικού καυσίμου JET A1. Φέτος είναι η τελευταία χρονιά της θητείας μου, καθώς συνταξιοδοτούμαι, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας από 21/5/1984 είναι στον αερολιμένα.

Εύχομαι να περάσει τα 100, να επανέλθει σε αναπτυξιακή πορεία και να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο αερολιμένα (είναι καιρός πλέον). Χρόνια του πολλά, λοιπόν, με πρόοδο, ασφάλεια και καλές πτήσεις», καταλήγει ο κ. Μανδηλάρης, κι εμείς να του ευχηθούμε η τελευταία χρονιά της θητείας του να είναι η καλύτερη και για τον ίδιο και για το αεροδρόμιο.

Β.Β.