Κώστας Καραμανλής: Στόχος για το 2021 η έναρξη του έργου Πάτρα-Πύργος

Κώστας Καραμανλής: Στόχος για το 2021 η έναρξη του έργου Πάτρα-Πύργος

Στις αστικές συγκοινωνίες, τους στόχους του 2021, τα μέσα σταθερής τροχιάς, το δρόμο Πύργος-Πάτρα αναφέρθηκε- μεταξύ άλλων- ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News.

Ειδικότερα, στην ερώτηση για το πότε θα ξεκινήσει ο πολύπαθος δρόμος Πατρών – Πύργου ο υπουργός απάντησε ως εξής: “Βασική δέσμευσή μας ήταν να ξεμπλοκάρουμε έργα εμβληματικά και αναγκαία για τον τόπο, που κινδύνευαν να μην πραγματοποιηθούν. Ο Πατρών-Πύργου είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Βάλαμε τέλος στο αδιέξοδο της κατάτμησης σε 8 κομμάτια, εξασφαλίσαμε από την Ε.Ε. τη χρηματοδότηση του έργου, ήρθαμε σε συμφωνία με τον παραχωρησιούχο για ένταξη του έργου στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού και έπειτα από εντατικές συνομιλίες λάβαμε και την επίσημη έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι είμαστε σύμφωνοι με το κοινοτικό δίκαιο.

Έτσι, προχωρήσαμε στο τελικό βήμα της διαδικασίας, που είναι η γνωστοποίηση στην Επιτροπή για τα θέματα ανταγωνισμού, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.

Επειδή, όμως, οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο, παράλληλα με το σχεδιασμό μας για την κατασκευή του νέου, σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου, προχωράμε και την υλοποίηση άμεσων εργασιών για να γίνει πολύ πιο ασφαλής ο υφιστάμενος.

Με ένα πρόγραμμα στοχευμένων σημειακών παρεμβάσεων, με προϋπολογισμό 30 εκατομμυρίων ευρώ, και στόχο τη δραστική μείωση των ατυχημάτων. Η οδική ασφάλεια αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό, άλλωστε, ξεκινάμε κι ένα πρόγραμμα έργων οδικής ασφάλειας σε 7.000 σημεία σε όλη τη χώρα”.