Ο Π. Τατούλης ζητά παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας για τη ρύπανση στον Ταΰγετο

Ο Π. Τατούλης ζητά παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας για τη ρύπανση στον Ταΰγετο

Παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας ζήτησε με σχετικό έγγραφό του ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος», Πέτρος Τατούλης, για την εκτεταμένη περιβαλλοντολογική ρύπανση στον Ταΰγετο λόγω της συγκέντρωσης πολλών δεματοποιημένων απορριμμάτων σε συγκεκριμένη περιοχή.

Ο κ. Τατούλης ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα, «διότι η ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία και τους υδάτινους πόρους από τη μεγάλη ρύπανση που δημιουργείται λόγω των τοξικών στραγγιδίων από τα δεματοποιημένα απορρίμματα».

Αντίστοιχα ο κ. Τατούλης κοινοποίησε σχετικό έγγραφο και στο αρμόδιο Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, προκειμένου να ενημερωθεί για τους ελέγχους που έχουν γίνει στην περιοχή τους τελευταίους 16 μήνες, καθώς και για τα αντίστοιχα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί.

«Το περιβαλλοντολογικό “έγκλημα” στον Ταΰγετο και η “Μαραθόλακκα” που άφησε ως “κληρονομιά” ο κ. Νίκας στη νέα Δημοτική Αρχή είναι το μοναδικό έργο που φέρει ακέραια την υπογραφή του καθ’ όλη τη διάρκεια της δημαρχοντίας του στην Καλαμάτα” σχολίασε ακόμη ο κ. Τατούλης.