Ό,τι μας αξίζει, παίρνουμε

Ό,τι μας αξίζει, παίρνουμε

Με ανυπομονησία περίμεναν καταναλωτές και έμποροι το νέο άνοιγμα της αγοράς και οι εκτιμήσεις για την πρώτη ημέρα ήταν ικανοποιητικές. Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή ακούσθηκαν πολλές φωνές παρότρυνσης στους καταναλωτές να προτιμήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις για τα ψώνια τους και, φυσικά, επαυξάνουμε.

Διαβάστε, όμως, τι μας αφηγήθηκε μια φίλη: Την περίοδο της δεύτερης καραντίνας χρειάσθηκε ορισμένα οικιακά είδη, σημαντικής όμως αξίας. Παρότι της ήταν άμεσα αναγκαία, δεν τα παράγγειλε από το ίντερνετ και περίμενε να ανοίξει η αγορά για να κάνει τα ψώνια της κανονικά και, μάλιστα, από τοπικά καταστήματα.

Έτσι, το απόγευμα της Δευτέρας, όταν τελείωσε τη δουλειά της, ξεχύθηκε στο εμπορικό κέντρο της Καλαμάτας. Με τεράστια έκπληξη διαπίστωσε ότι όλα τα τοπικά καταστήματα κάθε είδους, πλην πολύ ελαχίστων εξαιρέσεων, ήταν… κλειστά!

Αντίθετα, όλα τα πολυκαταστήματα και τα franchise ήταν όχι μόνο κανονικά ανοικτά, αλλά με ουρές κόσμου να περιμένει τη σειρά του να μπει να ψωνίσει.

Το γεγονός διαπιστώσαμε κι εμείς και, μάλιστα, ντόπιος καταστηματάρχης, από τους λίγους που είχαν ανοίξει, μας σχολίασε πως «είναι ντροπής πράγματα αυτά» και πως, έστω και για ψυχολογικούς λόγους, έπειτα από τόσο καιρό που είχαν κλειστά τα μαγαζιά τους, έπρεπε να ανοίξουν όλοι και όχι επειδή ήταν Δευτέρα απόγευμα να τα κλείσουν, αφού το υπουργείο έδωσε δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου.

Η φίλη μας, τελικά, έπειτα από «ξεποδάριασμα» στη μισή Καλαμάτα μήπως βρει κανένα τοπικό κατάστημα ανοικτό, κατευθύνθηκε σε πολυκατάστημα, όπου ψώνισε όσα ήθελε και «βλαστήμησε» που τόσο καιρό περίμενε να στηρίξει τις επιχειρήσεις της πόλης μας…

 Β.Β.