Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΜΕΤΑ της συνήθους εθιμοτυπίας θα τελεσθή σήμερον συμφώνως προς το εκδοθέν επίσημον της δημοτικής αρχής πρόγραμμα εν Παραλία η κατάδυσις του Τιμίου Σταυρού χοροστατούντος του Σου Μητροπολίτου Μελετίου. Κατά την τελετήν θα παρίστανται και αι αρχαί.

-ΚΑΤΑ την προχθεσινήν σύσκεψιν εν τω Μητροπολιτικώ μεγάρω αναγνωρισθέντος ότι είναι λίαν ευχερής η εξεύρεσις υλικής βάσεως, απεφασίσθη η ανασύστασις του βρεφοκομείου. Κατόπιν της ληφθείσης αποφάσεως η Δημοτική Αρχή σκέπτεται εν προσεχεστάτη συνεδριάσει του Δημοτικού Συμβουλίου, πάντως δε μετά την εκλογήν του προέδρου του σώματος, να καλέση εις ειδικήν επί του θέματος τούτου συνεδρίασιν το Δημοτικόν Συμβούλιον και τους προέδρους των επαγγελματικών σωματείων, ίνα δια ψηφίσματος εν ω θα εκτίθηται η γενομένη ενταύθα εργασία δια την ανασύστασιν του Βρεφοκομείου να ζητήται η κρατική υλική ενίσχυσις και η συγχώνευσις εις το νέον βρεφοκομείον του Παπαδοπουλείου κληροδοτήματος.

ΔΕΟΝ να σημειωθή ότι εφ’ όσον οι προβλεπόμενοι πόροι εκ της εισφοράς του δήμου και των κοινοτήτων, ως και της ενισχύσεως της εκκλησίας θα αποτελούν αρκετά σεβαστόν ποσόν, η υλική κρατική ενίσχυσις είναι γεγονός ότι θα δοθή.