Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ενασ συμπολίτης μας εις το άνθος της ηλικίας του, εν ω ήρχιζεν ένα λαμπρόν στάδιον, ο υιός του ζωγράφου Αναστασίου Γιάννουκλα, Ιωάννης, μόλις 20ετής, απεβίωσεν εις το Αλιβέριον της Ευβοίας, όπου ήτο διευθυντής του εκεί υποκαταστήματος της Aγγλοαμερικανικής Τραπέζης. Σεμνός το ήθος με θαυμαστήν δια την ηλικίαν του μόρφωσιν θα είχε ένα λαμπρόν στάδιον εμπρός του.

ΑΚΟΜΗ νέος, σχεδόν παιδί, απελάμβανε γενικών συμπαθειών και εκτιμήσεως, εις την τελευταίαν του δε κατοικίαν τον συνώδευσε θρηνούσα ολόκληρος η κοινωνία του Αλιβερίου, η δε κηδεία του εγένετο δαπάνη της Αγγλοαμερικανικής Τραπέζης, ήτις εις μνήμην του διένειμε και χιλίας δραχμάς εις τους πτωχούς της πόλεως, εις την σορόν του δε κατέθεσεν στέφανον το «Κεντρικόν εν Αθήναις κατάστημα της Αγγλοαμερικανικής Τραπέζης, ο Εμπορικός Σύλλογος του Αλιβερίου, το εκεί υποκατάστημα της Αθηναϊκής Τραπέζης και ο εκεί σύνδεσμος των δημοσίων υπαλλήλων. 

-ΚΑΤΗΓΓΕΛΘΗΣΑΝ υπο της αστυνομίας επί αισχροκερδεία ο ιχθυοπώλης Αλεξ. Κωνσταντινίδης και οι κρεοπώλαι Ιω. Μπογιαντζέας και Δημ. Γαλανάκης.