Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΔΙΑ βουλεύματος του συμβουλίου των ενταύθα Πλημμελειοδικών δημοσιευθέντος χθες παρεπέμφθη εις το Κακουργιοδικείον ο εν προφυλακίσει διατελών Ιω. Σπ. Τζάνες κατηγορούμενος επί εμπρησμώ του ενταύθα υποδηματοποιείου Κ. Χαλούλου προκυψασών σοβαρωτάτων ενδείξεων περί της ενοχής του, ήτοι ότι εκ προθέσεως έθεσε το πυρ. Περί δε των λοιπών συγκατηγορουμένων Σπ. Τζάνε ιατρού και Γεωργ. Τζάνε αποφήνατο να μη γίνη κατηγορία.

-ΠΡΟΧΘΕΣ το εσπέρας έξωθι του εν τη συνοικία Φυειάς παντοπωλείου του Ν. Χαλκίδου ο εκ Παραλίας Ιω. Πιερράκος απεπειράθη να φονεύση τον Ιω. Δ. Κολοκοτρώνην πυροβολήσας τρις κατ’ αυτού άνευ αποτελέσματος. Ο αποπειραθείς ετράπη αμέσως εις φυγήν. Αφορμή φέρεται διότι ο Κολοκοτρώνης δεν συγκατετίθετο να συζευχθή ο υιός του την θυγατέρα του αποπειραθέντος.

-Ο Δήμαρχος απηύθυνεν αναφοράν προς το Υπουργείον της Συγκοινωνίας δι’ ης παρακαλεί όπως επιδιορθωθή το μέχρι της Αθηναϊκής Τραπέζης τμήμα της λεωφόρου Αριστομένους. Αφορμή προς τούτο έλαβεν ο δήμαρχος εκ των συνεχών διαμαρτυριών των καρραγωγίων. Επίσης ο Δήμαρχος υπέβαλεν ομοίαν αναφοράν προς τον Νομάρχην παρακαλών να ενισχύση την προς το Υπουργείον της Συγκοινωνίας αίτησίν του.