Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΑΥΡΙΟΝ περί ώραν 2αν και ημίσειαν μ.μ. γίνεται η μετακομιδή των ιερών λειψάνων (της τιμίας κάρας) του Καλαμίου Νεομάρτυρος Ηλία Αρδούνη εκ της Ιεράς Μονής Βουλκάνου και θα εναποτεθή εις τον τόπον του Μαρτυρίου, δηλ. εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Η θρησκευτική πομπή θα εκκινήση του σιδηροδρομικού σταθμού περί ώραν 2.30 μ.μ. και δια των οδών Βενιζέλου, Αριστομένους, κεντρικών πλατειών, πλατείας Φραγκολίμνης, Φαρρών, Μαυρομιχάλη θα καταλήξη εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Τεσσαράκοντα, όπου τα ιερά λείψανα θα εναποτεθούν εις γενικόν προσκύνημα.

ΤΙΜΗΣ ένεκεν την θρησκευτικήν πομπήν θα παρακολουθήση ο κλήρος, ο στρατός, όλοι οι ιεροψάλται της πόλεως, οι πρόσκοποι, οι τρόφιμοι του Ορφανοτροφείου, τα σωματεία, οι σύλλογοι και σύμπας ο λαός των Καλαμών.

ΤΗΝ 4ην μ.μ. θα ψαλή εν τω Ναώ μέγας εσπερινός και την εσπέραν μετακομιζομένων των ιερών λειψάνων εις την Μονήν Καλογραιών θα γίνει ολονύκτιος αγρυπνία.  Την 31ην Ιανουαρίου, επέτειον του Μαρτυρίου, θα τελεσθή εν τω ιερώ ναώ των Αγίων Τεσσαράκοντα μεγάλη θρησκευτική πανήγυρις μετά πάσης λαμπρότητος και μεγαλοπρεπείας τελετουργούντος του Πανοσιοτάτου ιεροκήρυκος Ανδρώνη.