Save Your Hood: Γεγονός η 1η εθελοντική δράση καθαρισμού στην Κυπαρισσία

Save Your Hood: Γεγονός η 1η εθελοντική δράση καθαρισμού στην Κυπαρισσία

13 εθελοντές, 11 σακούλες σκουπιδιών από λιμάνι, παραλιακό δρόμο και Αϊ-Λαγούδη!

Άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους, με κοινό τόπο ζωής την Κυπαρισσία και κοινή την αγάπη τους για το περιβάλλον, ενώθηκαν μέσω της Ομάδας στο facebook “Save Your Hood” και οργάνωσαν την 1η εθελοντική τους δράση για καθαρισμό την Κυριακή, στην οποία συμμετείχαν 13 άτομα που συγκέντρωσαν 11 σακούλες σκουπιδιών από το λιμάνι, τον παραλιακό δρόμο και τον Αϊ-Λαγούδη!

Νέες και νέοι, καθώς και η μικρότερη σε ηλικία εθελόντρια μόλις 8,5 ετών με τη μαμά της, συνδύασαν τη σωματική τους άσκηση με την προστασία του περιβάλλοντος και τον καθαρισμό από κάθε λογής σκουπίδια.

Αξιέπαινη και αξιόλογη η πρωτοβουλία και δράση τους, η οποία σήμανε το ξεκίνημα υλοποίησης αντίστοιχων δράσεων, σχεδόν κάθε εβδομάδα, όχι μόνο στην Κυπαρισσία, αλλά και στη γύρω περιοχή και τις παραλίες της!

Μέσα από το «Θ» καλούν τον κόσμο που ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και μοιράζεται την ίδια αγάπη να συμμετάσχει και να συνδράμει στις δράσεις τους! Η Λία, που ανέλαβε την πρωτοβουλία υλοποίησης της 1ης εθελοντική δράσης, σημείωσε σχετικά στο «Θ»: «Μαζευτήκαμε σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) εδώ κάποιοι άνθρωποι εθελοντικά, για να καθαρίσουμε τις ακτές της πόλης μας, της Κυπαρισσίας, αλλά και όποιο άλλο σημείο της γύρω περιοχής μάς ειδοποιήσουν ότι έχει ανάγκη και έχουν μαζευτεί πολλά σκουπίδια. Είναι μια δράση την οποία οργανώσαμε μέσω μιας Ομάδας στο facebook, το “Save Your Hood”. Είμαστε άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ μας, που μας ενώνει η πόλη που ζούμε, η οποία θέλουμε να έχει καθαρό και όμορφο περιβάλλον, και η αγάπη μας για το περιβάλλον.

Σκοπός μας είναι, εκτός από το να διατηρείται η περιοχή μας καθαρή, που είναι στοιχείο πολιτισμού και στοιχειώδους σεβασμού προς τους συνανθρώπους μας, να προστατεύσουμε το περιβάλλον που μας φιλοξενεί. Όλα αυτά τα πλαστικά που βρίσκουμε στις παραλίες καταλήγουν στη θάλασσα και τη μολύνουν καταστρέφοντας το θαλάσσιο πλούτο, κάτι που θα γυρίσει μπούμερανγκ σε εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας. Κι έτσι θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε ώστε να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα σκουπίδια και καλούμε όλο τον κόσμο που ενδιαφέρεται για τον ίδιο σκοπό να μας βοηθήσει!».

Με τη σειρά της η Ζωή, η οποία από προηγούμενα χρόνια, μόνη ή με φίλες/φίλους, έκανε καθαρισμό από σκουπίδια στην περιοχή, επισήμανε: «Ουσιαστικά, συχνά μεμονωμένα πηγαίναμε να μαζέψουμε σκουπίδια. Έτσι, το “Save Your Hood ” μας ένωσε όλους που ενδιαφερόμασταν και δε γνωριζόμασταν, όπως με τη Λία, και είπαμε να κάνουμε αυτές τις δράσεις, γιατί όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερο! Και βγήκε σε καλό! Να πούμε στον κόσμο ότι θα το κάνουμε αυτό σχεδόν κάθε εβδομάδα, καιρού επιτρέποντος, όχι μόνο στην Κυπαρισσία, αλλά και στον Αγρίλη και στο Καλό Νερό και κάθε εβδομάδα σε ξεχωριστό μέρος».