Το δήμαρχο Καλαμάτας και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας επισκέφθηκε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ

Το δήμαρχο Καλαμάτας και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας επισκέφθηκε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ

Θέση του Δήμου Καλαμάτας η ενίσχυση των δομών Υγείας

Το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, Γιάννη Καρβέλη, υποδέχθηκε χθες στο γραφείο του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Παρόντες ήταν και οι βουλευτές Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, με αφορμή μάλιστα και την έναρξη των εμβολιασμών. Επίσης συζήτηση έγινε για άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με τις δομές Υγείας της περιοχής.Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος καλωσόρισε το διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. τονίζοντας τη μεγάλη και καθημερινή προσπάθεια των υγειονομικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με ιδιαίτερη αναφορά στο ευχάριστο γεγονός της ύπαρξης του εμβολίου και στην έναρξη της διαδικασίας εμβολιασμού.

Επίσης, ο δήμαρχος επισήμανε ότι ο Δήμος από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας στήριξε με πράξεις τις τοπικές δομές Υγείας, το νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας και το ΕΚΑΒ, προσφέροντας εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό αλλά και προχωρώντας σε διάφορες δράσεις (απολυμάνσεις κ.λπ.) με σκοπό την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών, πάντα σε συνεννόηση με τους υγειονομικούς φορείς.

Τέλος, έθεσε στο διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. την ανάγκη διαρκούς ενίσχυσης των δομών Υγείας με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ ενημέρωσε ότι ο Δήμος προχωρά τις διαδικασίες για την πρόσληψη με σύμβαση ορισμένου χρόνου δύο νοσηλευτών, προκειμένου να βοηθήσουν στην εν εξελίξει διαδικασία των τεστ και του εμβολιασμού.

Επίσκεψη του διοικητή 6ης ΥΠΕ στο Διοικητήριο

Τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο στο γραφείο του επισκέφθηκε χθες ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος βρέθηκε στη Μεσσηνία για την έναρξη των εμβολιασμών, παρουσία και των βουλευτών του νομού Περικλή Μαντά και Μίλτο Χρυσομάλλη.

Ο διοικητής ενημέρωσε για την έναρξη των εμβολιασμών στη Μεσσηνία, καθώς και την εξέλιξη του προγράμματος «Ελευθερία» στην περιοχή μας, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη διαρκή στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις δομές υγείας, είτε με υλικοτεχνική υποδομή, απαραίτητη για τη διαχείριση της κατάστασης, είτε με την προμήθεια τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Ο κ. Αναστασόπουλος συμπλήρωσε ακόμη ότι η Διεύθυνση Υγείας της ΠΕ Μεσσηνίας μέσω της Πολιτικής Προστασίας υποστηρίζεται με επιπλέον δύο άτομα, τα οποία θα ασχοληθούν με την ιχνηλασιμότητα των επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Επίσης προσωπικό από διάφορα προγράμματα θα υποστηρίζει, όποτε κρίνεται σκόπιμο, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τα Κέντρα Υγείας, στην υλοποίηση των ενεργειών τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.