Άρχισαν οι προετοιμασίες για το 3ο Kalamata Dance Cup

Άρχισαν οι προετοιμασίες για το 3ο Kalamata Dance Cup

Τις προετοιμασίες του για το Νοέμβριο του 2021 στην Καλαμάτα ξεκίνησε τo 3ο Kalamata Dance Cup (Φεστιβάλ & Διεθνής Διαγωνισμός Χορού). Ο διεθνής πολιτιστικός θεσμός της πολύπλευρης διοργάνωσης χορού παγκόσμιας προβολής, μετά την περσινή του αναβολή, επιστρέφει δυναμικά και προγραμμάτισε να ανοίξει και πάλι τις «πόρτες» του το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Κλειστό «Τέντα», με την ελπίδα πως μέχρι τότε θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση που διανύουμε και με την ευχή να επαναλειτουργήσουν σύντομα τα καλλιτεχνικά εκπαιδευτήρια.

Από την πλευρά τους, η Οργανωτική Επιτροπή του 3ου Kalamata Dance Cup, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Dance Challenge, σε συνεργασία με την POLISART Κοιν.Σ.Επ, θα εργαστούν και φέτος σκληρά με όρεξη, αφιλοκερδώς για την επίτευξη των στόχων του. Το Kalamata Dance Cup, που προσελκύει πλήθος καλλιτεχνών και επισκεπτών από Πελοπόννησο, υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, στοχεύει στη διατήρηση και ενίσχυση διεθνώς του χαρακτηρισμού που προσδίδεται στην πόλη της Καλαμάτας ως πολιτιστικής «Πόλης του Χορού», στη γνωριμία με το μεσσηνιακό τόπο και στην τόνωση της οικονομίας του προσδίδοντας γενική ανάπτυξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το τριήμερο Φεστιβάλ Χορού προβάλλεται ήδη στο visitgreece.gr του ΕΟΤ, στο festivalfinder.eu της κοινότητας των Φεστιβάλ της Ε.Ε. και σε πολλά άλλα κανάλια επικοινωνίας. Για το 2021 έχει στόχο να προβληθεί και σε περισσότερα αθηναϊκά και διεθνή ΜΜΕ. Στοχεύοντας στη διατήρηση συνεργειών και συνεργασιών της, η Οργανωτική Επιτροπή αιτήθηκε εκ νέου αιγίδας και επιχορήγησης από το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, το υπουργείο Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), όπως πέτυχε και τα προηγούμενα έτη. Επιπροσθέτως, θα έχει και την ουσιαστική στήριξη του Δήμου Καλαμάτας. Ευελπιστεί δε για φέτος και η Περιφέρεια Πελοποννήσου να ανταποκριθεί θετικά και να υποστηρίξει τη σπουδαία αυτή διοργάνωση πολιτισμού στο πλαίσιο ενίσχυσης του «Θεματικού Τουρισμού».