Kalamata Dance Cup 2023: Μάγεψε η πολύπλευρη διοργάνωση τέχνης, αθλητισμού και πολιτισμού

Kalamata Dance Cup 2023: Μάγεψε η πολύπλευρη διοργάνωση τέχνης, αθλητισμού και πολιτισμού

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ & Διαγωνισμός Χορού “5th Kalamata Dance Cup 2023 – Beyond Limits” το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Νοεμβρίου στην «Τέντα». Μια πολύπλευρη διοργάνωση τέχνης, αθλητισμού και πολιτισμού, που κατάφερε για άλλη μια χρονιά να μαγέψει τους χιλιάδες συμμετέχοντες και επισκέπτες σε ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο απόδρασης στην Καλαμάτα, να επιβραβεύσει τους νικητές με εκατοντάδες κύπελλα σε διάφορες χορευτικές κατηγορίες, αλλά και να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες.

Καινοτομία
Οι πολλαπλές πρωτοτυπίες του διοργανωτή φορέα «Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας Dance Challenge», της Οργανωτικής Επιτροπής του KDC και της υπεύθυνης διοργάνωσης Νίνας Δράκου στο 5ο Διεθνές Κύπελλο Χορού (Group Overall Winner, Greek Solo Ranking, Team Match κ.ά), πρόσφεραν για άλλη μια χρονιά πρόκληση και καινοτομία στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Με 2.000 συμμετέχοντες χορευτές που κρίθηκαν από 40 διεθνείς κριτές ανά είδος σε πάνω από 500 παραστάσεις μικρής διάρκειας, από 100 και πλέον καλλιτεχνικούς φορείς από 14 χώρες και 4 ηπείρους, σε μια ατμόσφαιρα αίγλης, μετέτρεψαν την Καλαμάτα για άλλη μια χρονιά σε «κέντρο συνάντησης» της παγκόσμιας πλέον χορευτικής κοινότητας, προσφέροντας ένα μαγευτικό πολυποίκιλο καλλιτεχνικό θέαμα με τη θετική ενέργεια στα ύψη, αλλά και με έντονες συγκινήσεις, με την Καλαμάτα και φέτος να δίνει το δυναμικό της «παρών» με πολλές διακρίσεις σε διάφορες κατηγορίες.

Μάγεψαν δε το κοινό τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή οι χορευτικές ομάδες ατόμων με αναπηρία από διάφορους συλλόγους της Ελλάδας που το 5ο Φεστιβάλ KDC κατάφερε να ενώσει, με το Σύλλογο ΑμεΑ Μεσσηνίας να ανοίγει θριαμβευτικά την αυλαία στην τελετή gala, στο πολιτιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ με το project “Dance Challenge performance”.

Για άλλη μια χρονιά κατέκλυσαν το διαγωνιστικό χώρο οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές χοροαθλητισμού, που παρουσιάστηκαν συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, χαρίζοντας σε όλους ένα φαντασμαγορικό θέαμα σε κλίμα ευγενούς άμιλλας με μεγάλα ονόματα του χώρου, επαγγελματίες ταλαντούχους χορογράφους, καθώς και αστέρες της τηλεοπτικής show biz.

Η βραδιά έκλεισε θριαμβευτικά με τις απονομές στους πρωταθλητές χορού του Κυπέλλου Καλαμάτας, ενώ για πρώτη φορά ανάμεσα στα δώρα που μοιράστηκαν από τους χορηγούς αποδόθηκαν και χρηματικά έπαθλα στους νικητές.

Η δε καταπληκτική ατμόσφαιρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Δημοτικού Γηπέδου «Τέντα» αναβαθμίστηκε, τόσο με τις πρόσφατες αλλαγές από τη Δημοτική Αρχή όσο και με τη συμβολή των εμπλεκομένων του φεστιβάλ, μετατρέποντας ένα αθλητικό κέντρο στον πιο όμορφο χώρο εκδηλώσεων πολιτισμού στην Καλαμάτα.

Από την πλευρά του, το Τμήμα Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (παράρτημα Μεσσηνίας), καθώς και η μέριμνα από πλευράς του συλλόγου ασφάλισης όλης της εκδήλωσης, εξασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή της διήμερης διοργάνωσης.

Επίσης, εντυπωσίασαν με την παρουσία τους η χορευτική ομάδα φολκλόρ “Elima International” της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, που εκπροσώπησαν την Αφρική, επικαιροποιώντας τη διακρατική συνεργασία Ευρω-Αφρικανικής Ανταλλαγής που είχε ξεκινήσει από πέρυσι με το σύλλογo.

Τεράστια, τέλος, ήταν για ακόμη μια χρονιά τα οφέλη του Kalamata Dance Cup στην τοπική κοινωνία, δίνοντας οικονομική ανάσα στη δύσκολη περίοδο που διανύουν οι τοπικές επιχειρήσεις, κάτι που διαφαίνεται έντονα πλέον αφού προσμένουν το φεστιβάλ κάθε αρχή του φθινοπώρου.

«Visit Kalamata to dance»!
Mε αυτό το μότο η διεθνής καλλιτεχνική συνεργασία του συλλόγου συνεχίζει πλέον τις δράσεις της, βάζοντας το χορό και την Καλαμάτα σε πρώτο πλάνο. Σύντομα, μάλιστα, θα ανακοινωθεί η ημερομηνία του 6ου Kalamata Dance Cup.