Kalamata Dance Cup: Διήμερο χορευτικό υπερθέαμα στην «Τέντα»

Kalamata Dance Cup: Διήμερο χορευτικό υπερθέαμα στην «Τέντα»

Η Καλαμάτα καλωσορίζει το Διεθνή Διαγωνισμό Χορού Kalamata Dance Cup σε ένα διήμερο χορευτικό υπερθέαμα, 4 έως 5 Νοεμβρίου, στο δημοτικό χώρο «Tέντα».

H διοργάνωση γιορτάζει την πενταετή λειτουργία της με ένα μοναδικό ρεκόρ 1.200 αθλητών από 14 χώρες, με 2.000 συμμετοχές σε 200 διαφορετικές κατηγορίες.

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Kalamata Dance Cup χωρίζεται σε 3 μέρη. Σε παραστάσεις χορού και διαγωνισμούς χορού. Ταυτόχρονα, πλαισιώνεται από αρκετές παράλληλες πολυθεματικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, συμμετέχοντες, συνοδούς, δημότες, θεατές και επισκέπτες (ομαδικά σεμινάρια χορού, παιδικό πρόγραμμα αφιερωμένο στους μικρούς χορευτές, τραπέζια γευσιγνωσίας με χαρακτηριστικά μεσσηνιακά προϊόντα, ξεναγήσεις – μίνι αποδράσεις στην πόλη, έκθεση φωτογραφίας, συνεντεύξεις κ.ά.)

«Η χορευτική πανδαισία», περιγράφεται, «θα μας ταξιδέψει από το πρωί του Σαββάτου 4/11/23, με λάτιν, ανατολίτικους και μπαλέτο, μέχρι το άνοιγμα της Τελετής Gala στις 7.30 το απόγευμα με την επίσημη έναρξη του διαγωνισμού, την παρουσίαση χοροθεαμάτων, την παρέλαση των αθλητών, διεθνών κριτών και εμπλεκομένων παραγόντων συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμάτας ανάμεσα σε πλήθος προσκεκλημένων και θεατών. Ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα θα δημιουργήσουν οι παρουσιάσεις των ΑμεΑ Νομού Μεσσηνίας, του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Ιππόκαμπος” και διάφορες άλλες εκπλήξεις!

Το χορευτικό ταξίδι θα συνεχιστεί την Κυριακή 5/11 με τις χορευτικές κατηγορίες Para Dance των ΑμεΑ στο διαγωνιστικό κομμάτι (9.00-11.00 π.μ.), τους κριτές μας να δίνουν ένα ξεχωριστό show στη 1.30 μ.μ. και τους αθλητές σύγχρονου χορού, folkrore και street style να γεμίζουν τον αγωνιστικό χώρο μετά τις 3:00 μ.μ. και μέχρι το ονειρεμένο κλείσιμο του διαγωνισμού με τα τραγούδια, το χορό και τις φωνές όλων.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και σεμινάρια για όλους στο χώρο της βιβλιοθήκης (5ος όροφος) στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το Σάββατο 4/11, 12.00 – 18.30, σε Hip Hop, Commercial Oriental Fitness και ένα δωρεάν σεμινάριο για ΑμεΑ.

Εισιτήρια μονοήμερα / διήμερα διατίθενται στην είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του φεστιβάλ, καθώς και τα σεμινάρια χορού του Σαββάτου στην επίσημη ιστοσελίδα του φορέα: www.kalamatadancecup.com».

Να σημειωθεί πως το Διεθνές φεστιβάλ Kalamata Dance Cup υποστηρίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.