Διαγωνισμός & παραστάσεις ακροβατικών τεχνών το Σάββατο στην Καλαμάτα

Διαγωνισμός & παραστάσεις ακροβατικών τεχνών το Σάββατο στην Καλαμάτα

Επανέρχεται το Φεστιβάλ “Kalamata Dance Cup – Acrobatics Edition”/ διαγωνισμών & παραστάσεων ακροβατικών τεχνών μεθαύριο Σάββατο, 27 Μαΐου (11.00 π.μ. – 9.30 μ.μ.), στο Στάδιο Παραλίας Καλαμάτας (κλειστό γυμναστήριο), από το Σύλλογο Dance Challenge Καλαμάτας, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας FEDEC (Federation europeenne des ecoles de cirque professionnelles).

150 αθλήτριες και αθλητές από τρεις χώρες, αλλά και από Καλαμάτα, Αθήνα, Άργος, Κόρινθο, Κέρκυρα και Χαλκίδα, από 13 συνολικά καλλιτεχνικά εκπαιδευτήρια εναέριων τεχνών, θα διαγωνιστούν για το Κύπελλο Καλαμάτας. Δύο δε νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν υποτροφία να εκπροσωπήσουν τη χώρα σε έναν από τους παγκόσμιους τελικούς «Azul Fest World Championship 2023», χτίζοντας γέφυρες του Kalamata Dance Challenge με την παγκόσμια εναέρια κοινότητα.

Οι πολίτες της Καλαμάτας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ακροβατικές παραστάσεις και διαγωνισμούς σε διάφορα εναέρια όργανα με ελεύθερη είσοδο.

Να σημειωθεί πως το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, ενώ έχει και φέτος φιλανθρωπικό σκοπό (θα υπάρχει στην είσοδο κουτί υποστήριξης για το Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ Νομού Μεσσηνίας «Η Υπομονή»).

Την εκδήλωση θα ανοίξει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Fedec από τις Βρυξέλλες, ενώ τo ημερήσιο πρόγραμμα θα παρουσιάζει ο διάσημος Μάγος Sankara.

Στις 5.00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί τελετή παρουσίασης με χαιρετισμό του δημάρχου Καλαμάτας και εκπροσώπων λοιπών φορέων.