Υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και φέτος το “5ο Kalamata Dance Cup”

Υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και φέτος το “5ο Kalamata Dance Cup”

Με την αιγίδα και την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού θα διεξαχθεί και φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Διαγωνισμών Χορού “5ο Kalamata Dance Cup”.

Αναφερόμενη σχετικά η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμάτας Dance Challenge, υπεύθυνη και καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Kalamata Dance Cup, Νίνα Δράκου – Χρυσού, σημειώνει: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που λάβαμε επίσημα την αιγίδα και υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ για το Διεθνές Χοροαθλητικό Φεστιβάλ KDC – 5th Edition, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καλαμάτας στις 4 & 5 Νοεμβρίου, στην αίθουσα αθλητικών & πολιτιστικών εκδηλώσεων “Τέντα”.

Η εμπιστοσύνη των κρατικών φορέων αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της δράσης του Συλλόγου μας “Kalamata Dance Challenge”, που για πρώτη φορά το 2018 εισήγαγε στη Μεσσηνία την καινοτομία του χοροαθλητισμού. Σήμερα έχουμε καταφέρει να μετράμε πάνω από 10 χώρες συμμετοχής, με το έντονο ενδιαφέρον ολοένα να αυξάνεται.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Εκτός από τη σκληρή δουλειά, η παρουσία του διεθνούς Kalamata Dance Cup σε παγκόσμια κλίμακα φεστιβάλ εκτός Ελλάδας, στα οποία συμμετείχαν καταξιωμένοι αθλητές – χορευτές και μεγάλα ονόματα της χοροαθλητικής κοινότητας, ήταν πολύτιμη. Η τιμή που είχαμε μέσα στο 2023 ως θεσμός, να εκπροσωπούμε την Ελλάδα σε μεγάλα πρωταθλήματα χορού στο εξωτερικό, μας γέμισε αισιοδοξία και χαρά και μας ώθησε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, ώστε να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη.

Στα ταξίδια στο εξωτερικό παρουσιάσαμε επιπλέον στους ξένους παράγοντες το θεσμό του Kalamata Dance Cup, την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια από το 2018 έως σήμερα και τη διεθνή εμβέλεια και προβολή που έχει αποκτήσει ως το καλύτερο χοροαθλητικό event στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στην πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της Καλαμάτας και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τονίζοντας το μεγάλο μας στόχο, ο οποίος είναι να καταστήσουμε την Καλαμάτα: κέντρο συνάντησης της παγκόσμιας χορευτικής κοινότητας, δημοφιλή προορισμό χορευτικού τουρισμού, κάτι που ήδη φαίνεται πως έχουμε πετύχει.

Ο Σύλλογός μας Kalamata Dance Challenge κατάφερε επιπλέον να έχει δυναμικό “παρών” σε άλλα σπουδαία επίσης φεστιβάλ του εξωτερικού, με διαφημιστικές ενέργειες του Kalamata Dance Cup σε μεγάλες μπροσούρες και τεράστιες οθόνες στο εξωτερικό (Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία), όπως και μια σειρά σημαντικών επαφών με εκπροσώπους της παγκόσμιας χορευτικής κοινότητας και πανευρωπαϊκούς πρωταθλητές χορού, που είναι απαραίτητες για ανταλλαγή και σύμπραξη, αλλά και για τη διάδοση και βιωσιμότητα του θεσμού του Διεθνούς Κυπέλλου Χορού στην πόλη μας, Καλαμάτα.

Διανύουμε τον Αύγουστο και εμείς έχουμε ήδη εξασφαλίσει 7 χώρες συμμετοχής και συνεχίζουμε… ενώ προχωρήσαμε σε προκράτηση τεσσάρων ξενοδοχείων της Καλαμάτας για να υποδεχτούμε 1.500 και πλέον χορευτές – αθλητές και συνοδούς, που θα επισκεφτούν για άλλη μια χρονιά την πόλη μας για το σκοπό αυτό, σε ένα Σαββατοκύριακο εντελώς χαμηλής τουριστικής περιόδου.

Μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις με τις χώρες του εξωτερικού και θα περάσουμε στην ανακοίνωση των Διεθνών Κριτών του Διαγωνισμού μας, αλλά και στη δομή και τους στόχους του πολιτιστικού προγράμματος του Φεστιβάλ μας.

Με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, τη βοήθεια του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και πρωτίστως την εμπιστοσύνη των φορέων χορού της πόλης μας και την αγάπη των δημοτών μας, του μεγάλου αυτού κοινού μας, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με

πάθος και μεράκι για να αναδείξουμε την Καλαμάτα εγχώρια και διεθνώς στο πλαίσιο του “θεματικού τουρισμού”.

Ως ενεργός πολίτης με ενδιαφέρον ανάπτυξης για την πόλη μου προσπάθησα και θα προσπαθώ για την ανάπτυξη του εναλλακτικού – χορευτικού τουρισμού στην πόλη της Καλαμάτας, που αναμφίβολα συμβάλλει στην οικονομική ευημερία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τόσο της περιοχής όσο και της επικράτειας, καθώς και στην κοινωνικοποίηση των κατοίκων.

Καλούμε, λοιπόν, την τοπική κοινωνία της Καλαμάτας, ιδιώτες χορηγούς, να στηρίξουν το μεγάλο γεγονός χορού στην πόλη μας το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, ώστε να δοθούν κίνητρα με χρηματικά έπαθλα στους πρωταθλητές χορού, διαφημίζοντας τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».