Αξιοποίηση του Αλσυλλίου της Μπούκας -Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

Αξιοποίηση του Αλσυλλίου της Μπούκας -Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

Είναι γεγονός πως τα μεγαλύτερα οράματα «καταστρώνονται» τις δυσκολότερες εποχές. Σήμερα, στην εποχή του εγκλεισμού, καλούμαστε να σχεδιάσουμε το μέλλον της πόλης της Μεσσήνης, ένα μέλλον που δεν μπορεί παρά να υπακούει σε ήπιας μορφής παρεμβάσεις, που θα συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του τόπου αλλά θα αποτελέσουν ανάσα για τους πολίτες της και πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Το αλσύλλιο των εβδομήντα πέντε στρεμμάτων στην παραλία της Μπούκας θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου ομόφωνα να αναζητήσουμε την αξιοποίηση της δασικής έκτασης με ήπιες παρεμβάσεις, μέσα από μελέτη που θα επιτρέπει ένα σχέδιο ήπιας μορφής ανάπτυξης του αλσυλλίου, που θα είναι προς όφελος ων δημοτών.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως προσπάθειες έχουν γίνει προ ετών, με αυτοψία μάλιστα του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με ενθαρρυντικά μηνύματα. Θεωρώ πως πρέπει να εξετασθεί ξανά σοβαρά η προοπτική της δυναμικής για ένα αλσύλλιο καθαρό, φιλόξενο για τον περιηγητή, με σημεία προσαρμοσμένα στο φυσικό περιβάλλον, που θα μπορεί να σταθεί ο επισκέπτης. Παράλληλα, καθώς θα είναι επισκέψιμο σε όλη τη διάρκεια του έτους, θα πρέπει να εξετασθεί το πάγιο αίτημά μου για τη φύλαξη των δημοτικών εγκαταστάσεων της Μπούκας. Παράλληλα, πρέπει να εξετασθεί πολύ σοβαρά και η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Μπούκας με τη δημιουργία και διαμόρφωση χώρων υποδοχής για πολλά αθλήματα, όπως beach volley –beach handball, κάτι που θα αποτελούσε πρωτοτυπία, αλλά και για το άθλημα της πάλης.

Του Γιάννη Λάσκαρη

Επικεφαλής συνδυασμού «Επανεκκίνηση για το Δήμο Μεσσήνης»