Έσωσαν σκυλίτσα που είχε εγκαταλειφθεί σε διαμέρισμα στην Καλαμάτα

Έσωσαν σκυλίτσα που είχε  εγκαταλειφθεί σε διαμέρισμα στην Καλαμάτα

Μια άκρως συγκινητική διάσωση στέφθηκε με επιτυχία χθες μετά τις 2.00 μ.μ. σε κεντρική περιοχή της Καλαμάτας. Μια σκυλίτσα είχε εγκαταλειφθεί τους τελευταίους μήνες από τον κηδεμόνα της σε διαμέρισμα της οδού Φιλελλήνων και την τελευταία εβδομάδα, έχοντας εξαντλήσει τα αποθέματα φαγητού και φτάσει σε απόγνωση, άρχισε να γαβγίζει, με αποτέλεσμα να γίνει αντιληπτή από τους γείτονες. Με μια σκάλα προσέγγισαν το μπαλκόνι του ημιωρόφου προσφέροντας στο ζώο φαγητό και νερό, ενώ κινήθηκαν οι διαδικασίες για την οριστική διάσωσή του. 

Έπειτα από καταγγελία δόθηκε εισαγγελική παραγγελία και χθες, παρουσία αστυνομικών, εθελοντές του Φιλοζωικού απεγκλώβισαν το σκυλάκι, που είναι ένα μαύρο ημίαιμο πιτ-μπουλ, 2-3 ετών όπως υπολογίζεται. 

Υποσιτισμένη σε μεγάλο βαθμό, πολύ φοβισμένη, αλλά και ιδιαίτερα φιλική, η σκυλίτσα θα λάβει την απαραίτητη βοήθεια από τον κτηνίατρο, ο οποίος συνεργάζεται με το Δήμο Καλαμάτας. Θα φιλοξενηθεί, δε, προσωρινά από την αντιπρόεδρο του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, Ιωάννα Καρνούσκου, η οποία ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση, με την ίδια να είναι βέβαιη ότι η γλυκύτατη πιτμπουλίτσα θα βρει πολύ γρήγορα μια ιδανική υιοθεσία, με ανθρώπους που ακούγοντας τη συγκινητική της ιστορία θα ανοίξουν την αγκαλιά τους και το σπίτι τους, αναπληρώνοντας την αγάπη και το φροντίδα που έλειψε από αυτό το ταλαιπωρημένο πλάσμα.

Χ.Ε.