Κυπαρισσία: Αναστάτωση από κρούσμα που συμμετείχε σε μνημόσυνο

Κυπαρισσία: Αναστάτωση από κρούσμα  που συμμετείχε σε μνημόσυνο

«Το νοσοκομείο είναι ασφαλές, η εμβολιαστική γραμμή δεν επηρεάζεται», τονίζει ο Δ. Λαμπρόπουλος

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες στην Κυπαρισσία, όταν έγινε γνωστό ότι επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα που συμμετείχε σε μνημόσυνο την Κυριακή σε εκκλησία της πόλης και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, χωρίς όμως να διαφαίνεται πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος. 

Παράλληλα, από τις στενές επαφές του κρούσματος προσήλθαν με συμπτώματα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας άλλα δύο άτομα, τα οποία υποβλήθηκαν σε rapid test που βγήκαν θετικά και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα μοριακού ελέγχου που ακολούθησε. Ο ΕΟΔΥ κάνει ιχνηλάτηση των επαφών, ενώ άτομα που συμμετείχαν στο μνημόσυνο αυτοβούλως προβαίνουν σε τεστ για εξέταση της κατάστασής τους. 

Όπως τόνισε στο «Θ» ο αναπληρωτής διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας, με αρμοδιότητα για την Αποκεντρωμένη Μονάδα Κυπαρισσίας, Δημήτρης Λαμπρόπουλος: «Δε χρειάζεται πανικός. Χρειάζεται προσοχή από όλους. Το νοσοκομείο Κυπαρισσίας ήταν και παραμένει ασφαλές. Η εμβολιαστική γραμμή δεν επηρεάζεται από τη λειτουργία του νοσοκομείου. Υπάρχει ανεξάρτητη είσοδος στο εμβολιαστικό μας κέντρο. Όλοι, ιδίως αυτή την περίοδο, πρέπει να προσέχουμε ακόμη περισσότερο και να τηρούμε τα μέτρα».