Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΗΝ Κυριακή ετελέσθη μετά πάσης μεγαλοπρεπείας και λαμπρότητος και εν πρωτοφανή δια τας Καλάμας λαϊκώ συναγερμώ η θρησκευτική πομπή της μετακομιδής των λειψάνων του Καλαμίου Νεομάρτυρος Ηλία Αρδούνη.

Εις τον σιδηροδρομικόν σταθμόν από της 2ας προμεσημβρινής είχε παραταχθή δύναμις της ενταύθα φρουράς, τα σωματεία και οι σύλλογοι, οι πρόσκοποι και οι μαθηταί του Ορφανοτροφείου, η Φιλαρμονική Καλαμών και άπειρον πλήθος κόσμου. Ολίγον προ των 2.30΄ αφίκετο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Ιεζεκιήλ μετά του κλήρου της πόλεως και αι αρχαί της πόλεως εν οις ο Δήμαρχος μετά του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την 2.30 συμφώνως προς το πρόγραμμα μετεκομίσθησαν εκ της Μονής Βουλκάνου τα λείψανα του Αγίου, άτινα παρέλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεζεκιήλ. Μεθ’ ο η θρησκευτική πομπή υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Καλαμών και των σαλπίγγων, παρακολουθούσης σχεδόν ολοκλήρου της πόλεως εξεκίνησεν εκ του σιδηροδρομικού σταθμού και δια των οδών Βενιζέλου, Αριστομένους, κεντρικών πλατειών, Φραγκολίμνης, Φαρρών και Μαυρομιχάλη κατέληξεν εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Τεσσαράκοντα, όπου ως είναι εξηκριβωμένον εμαρτύρησεν ο Αρδούνης και εις ον εξετέθησαν τα ιερά αυτού λείψανα εις προσκύνημα.