Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΑΠΟ τις 3 μ.μ. της Κυριακής εις την ευρείαν αίθουσαν του Αμερικανικού Μπαρ, εδόθη ο προαγγελθείς παιδικός χορός, τον οποίον διοργάνωσεν ο Φιλόπτωχος Σύλλογος Κυριών προς ενίσχυσιν του ταμείου του. Ο χορός χάρις εις τας προσπαθείας του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου των Κυριών και ιδιαιτέρως της εριτίμου προέδρου του συλλόγου Πιπίτσας Νικολάου, διεξήχθη εν απολύτω τάξει σημειώσας αρκετήν επιτυχίαν και διήρκεσεν επ’ αρκετόν.

-ΕΙΣ την γείτονα Μεσσήνην γίνεται μία όντως σοβαρά υπέρ της πόλεως προσπάθεια. Εξευρεθέντων των αναλόγων πόρων λίαν προσεχώς παρά την σημερινήν κεντρικήν πλατείαν της πόλεως, δημιουργείται νέα απείρως ευρυτέρα μετά πάρκου και ανθώνος, εις την οποίαν θα στηθή η μέλλουσα να ανεγερθή αναμνηστική πλαξ των πεσόντων εκ Μεσσήνης κατά τους δεκαετείς πολέμους, ήτις θα έχη μορφήν ηρώου.

-Εις την εν λόγω πλατείαν θα τεθή και το μεγάλον ωρολόγιον της πόλεως, το οποίον θα είναι μοναδικόν δια την Ελλάδα. Προς τον σκοπόν τούτον οι εκ Μεσσήνης ομογενείς οι ευρισκόμενοι εις την Αμερικήν, ως γνωστόν, έχουν συλλέξει ποσόν 240 χιλιάδων δραχμών.

-ΠΡΟΧΘΕΣ ο Νικόλαος Ξωξάκος ετραυματίσθη εκ καψυλίου δυναμίτιδος αιφνιδίως αναφλεγέντος αποκοπέντων τριών δακτύλων της χειρός του.