Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΧΘΕΣ εδόθη εις την αίθουσαν του Αμερικανικού Κινηματογράφου καταλλήλως και μετά μεγάλης καλαισθησίας διακοσμηθείσης η δευτέρα χοροεσπερίς της Φιλαρμονικής, η οποία παρά τον ακατάλληλον καιρό εσημείωσε μοναδικήν όντως επιτυχίαν, χάρις εις τας προσπαθείας του Διοικητικού Συλλόγου της Φιλαρμονικής μετά μεγάλης δραστηριότητος από πολλών ημερών εργασθέντος δια την επιτυχίαν της χοροεσπερίδος.

Ο χορός ήρχισεν από τις 10.15 ακριβώς με τον Καλαματιανόν, εξηκολούθησε δε μέχρις των πρωινών ωρών με αδιάπτωτον ζωηρότητα. Το κυλικείον ήτο πλούσιον από πάσης απόψεως. Εσημειώθησαν πολλαί ωραίαι εμφανίσεις, αι οποίαι υπέστησαν δεινήν κριτικήν κυρίως από τα θεωρεία, όπου είχον στήσει τα στρατηγεία των οι μη χορεύοντες. Αι εισπράξεις εκ της χοροεσπερίδος και του κυλικείου, υπολογίζεται ότι θα ανέρχονται εις σεβαστόν ποσόν.

-ΕΓΝΩΣΘΗ χθες ότι φορτηγίς αποπλεύσασα εκ Βελίκας την παρελθούσαν Δευτέραν με προορισμόν τον λιμένα μας δεν κατέπλευσε μέχρι της χθες. Πιστεύεται ότι καταληφθείσα αύτη υπό τρικυμίας θα προσωρμίσθη κάπου αν δεν κατεποντίσθη. Διότι και αυτή η εκδοχή δεν αποκλείεται. Το ονοματεπώνυμον του ιδιοκτήτου της φορτηγίδος δεν εξηκριβώθη ούτε αν αύτη έφερε φορτίον. Το λιμεναρχείον διεξάγει ανακρίσεις προς εξακρίβωσιν των πραγμάτων.