Συνάντηση της δημάρχου Οιχαλίας με Νίκα στην Τρίπολη

Συνάντηση της δημάρχου Οιχαλίας με Νίκα στην Τρίπολη

Επίσκεψη στο γραφείο του περιφερειάρχη Π. Νίκα στην Τρίπολη πραγματοποίησαν προχθές η δήμαρχος Οιχαλίας Π. Γεωργακοπούλου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημητρακόπουλος και Ντονάς και η προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών κα Λάρδα. 

Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του Δήμου Οιχαλίας, αλλά και έργα – παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν και ειδικότερα η συνέχιση της ανάπλασης του πετάλου της Κοινότητας Μελιγαλά. Συμφωνήθηκε, δε, ότι θα ξεκινήσουν ενέργειες άμεσα για να γίνει προγραμματική σύμβαση, προϋπολογισμού ύψους 500.000 ευρώ, με την Περιφέρεια και τη συμμετοχή του Δήμου Οιχαλίας με 30.000 ευρώ, με κοινή επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Οιχαλίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να συνεχιστεί το έργο ανάπλασης από το Δημοτικό Σχολείο Μελιγαλά έως την 7η επαρχιακή οδό. Αυτό έχει τώρα σταματήσει λόγω της ολοκλήρωσης του προϋπολογισμού του προηγούμενου έργου.

Επίσης, έχουν δρομολογηθεί τα παρακάτω έργα: ανάπλαση των πηγών Κουμπέ στην Κοινότητα Κάτω Μέλπειας, κατασκευή ταρτάν και ηλεκτροφωτισμός του Δημοτικού Σταδίου Μελιγαλά, παρεμβάσεις που απαιτούνται στην 7η επαρχιακή οδό για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων και ειδικότερα για την πρόσβαση προς τον Αρχαίο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, που επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν λόγω της σημαντικότητας του παγκόσμιου αυτού μνημείου. 

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν η προγραμματική Σύμβαση για την ανάπλαση πλατείας της Κοινότητας Σκάλας, οι διαδικασίες για τον παλιό αναδασμό στο Δώριο, αλλά και για τη νέα πρόταση αναδασμού αυτής της Δημοτικής Αρχής.

Ακόμη, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι θα γίνει ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου για τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Κοινότητα Πολίχνης, αλλά και παρεμβάσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στην Κοινότητα Κατσαρού. 

Με τη σειρά της η δήμαρχος Οιχαλίας ανέφερε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον περιφερειάρχη και όλους τους αντιπεριφερειάρχες.