«ΘΑΡΡΟΣ» 25 Ιουλίου 1909: Συμπλοκή εν τη πλατεία Μεσσήνης

«ΘΑΡΡΟΣ» 25 Ιουλίου 1909: Συμπλοκή εν τη πλατεία Μεσσήνης

Προχθές το εσπέρας περί την 8 και 1/2 ώραν μεγάλη συμπλοκή έλαβεν χώραν εν τη πλατεία της γείτονος πόλεως Μεσσήνης και έξωθι των παντοπωλείων.

Ο εκ Μεσσήνης Κωνσταντίνος Τσαφατίνος έχων προηγουμένας αφορμάς κατά του Ιω. Τσιχριτζή, διότι ούτος προ δύο ημερών είχε τραυματίση τον αδελφόν του Γεώργιον Τσαφατίνον ή Κούτρον και συναντήσας αυτόν έξωθι του παντοπωλείου του Παναγ. Κροντήρη επετέθη κατ’ αυτού δι’ αμφιστόμου μαχαίρας. Ο Τσιχριτζής φεύγων την μήνιν του αντιπάλου του ετράπη εις φυγήν καταφυγών εις το οινοπωλείον του Κ. Κουτσαϊμάνη, εκεί όμως καταφθάσας αυτόν ο Τσαφατίνος του κατέφερεν επανειλημμένα δια της μαχαίρας του κτυπήματα, θα τον απετελείωνε δε αν μη προσέτρεχεν ο χωροφύλαξ Γ. Αποστολάκης και συνελάμβανε τον δράστην.

Επίθεσις κατά του συλληφθέντος

Καθ’ ην στιγμήν όμως μετεφέρετο ο συλληφθείς εις την αστυνομίαν υπό του χωροφύλακος Αποστολάκη, οι αδελφοί και συγγενείς του τραυματισθέντος επετέθησαν κατ’ αυτού δια μαχαιρών και πιστολίων. Ο αδελφός αυτού Παύλος Τσιχριτζής επυροβόλησε κατ’ αυτού, ευτυχώς όμως το πιστόλιον δεν εξεπυρσοκρότησεν, οι άλλοι δε κραδαίοντες τας μαχαίρας των και πλησιάσαντες τον συλληφθέντα ηπείλουν εις τας χείρας του χωροφύλακος να τον φονεύωσιν.

Αληθές πανδαιμόνιον επεκράτει. Πολίται επεμβάντες προσεπάθουν ν’ αναχαιτίσουν την ορμήν των συγγενών του τραυματισθέντος, αυτοί όμως ακατάσχετοι ερρίπτοντο κατά του Τσαφατίνου. Τότε ο χωροφύλαξ Αποστολάκης δέχεται τραύμα ελαφρόν δια μαχαίρας εις την δεξιάν χείρα, ο οποίος προ του κινδύνου πλέον απέλυσε τον συλληφθέντα όστις τραπείς εις φυγήν εσώθη, συνέλαβεν όμως τον εκ των επιτεθέντων τη συνδρομή του προστρέξαντος συναδέλφου του Βαχαβιόλου, τον αδελφόν του τραυματισθέντος Παύλον, του οποίου το πιστόλιον δεν ηδυνήθη να ανεύρη, διότι ούτος το εξηφάνισε καταλλήλως.

Ο συλληφθείς Π. Τσιχιρτζής ωδηγήθη εις την αστυνομίαν, ο δε δράστης Κ. Τσαφατίνος συνελήφθη ολίγον μακράν του τόπου της συμπλοκής υπό άλλων χωροφυλάκων.

Ο τραυματισθείς Τσαφατίνος φέρει τραύμα εις την κεφαλήν δια μαχαίρας, έτερον δια τομής εις την δεξιάν κροταφικήν χώραν και τρίτον εις την βάσιν του δεξιού ημιθωρακίου και μώλωπα μετ’ εκχυμώσεως εις τον δεξιόν οφθαλμόν, πάντα ελαφρώς και ακίνδυνα.

Αμφότεροι οι συλληφθέντες χθες ωδηγήθησαν ενταύθα και παρεδόθησαν εις τας αρχάς.